İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk,Ticaret Bakanı’na coronavirüs kaynaklı zamları sordu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk,Ticaret...

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk,Ticaret Bakanı’na coronavirüs kaynaklı zamları sordu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mart 2020 Pazartesi - 11:00Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı - 08:44
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk,Ticaret Bakanı’na coronavirüs kaynaklı zamları sordu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, coronavirüs nedeniyle artan talepler karşısında birçok ürünün fiyatına zam yapılmasını eleştirerek, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a “haksız fiyat artışı ve bunlarla ilgili neler yapıldığını” sordu.

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM Başkanlığına Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Öztürk, önergesinde tıbbi maske, kolonya, etil alkol, el dezenfektanı, ıslak mendil gibi koruyucu önlem olarak kullanılan ürünler ile makarna, kuru bakliyat, un, şeker gibi gıda maddelerinde görülen fiyat artışlarını işaret etti.

Coronavirüsün hayatın gerçeği haline geldiğini, ancak önlem almak isteyen vatandaşa da yüksek zamlar ile insafsızlık yapılmaması gerektiğini, bakanlığın vatandaşın makul fiyatlar ile önlemini alması konusunda düzenleyici ve denetleyici olması gerektiğini belirten Öztürk, şu sorulara yanıt istedi:

1-Coronavirüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan sağlık maskesi fiyatlarındaki artış oranı ne kadardır?

2-Coronavirüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan kolonya, etil alkol fiyatlarında artış oranı ne kadardır?

3-Coronavirüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan el dezenfektanı fiyatlarındaki artış oranı ne kadardır?

4-Coronavirüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan kolonyalı mendil ve ıslak mendil fiyatlarındaki artış oranı ne kadardır?

5-Coronavirüs salgınının başlamasından itibaren ülkemizde satılan makarna, un, şeker ve bakliyat ürün fiyatlarındaki artış oranı ne kadardır?

6-Bakanlığınızın Haksız Fiyat Artışı mobil hattına bahsi geçen ürünlerle ilgili olarak yapılan şikayet sayısı kaçtır?

7-Bakanlığınız, bahsi geçen ürünlerle ilgili olarak haksız fiyat artışında bulunan firmalar hakkında ne tür yaptırımlarda bulunmaktadır?

8-Bakanlığınızın haksız fiyat artışında bulunan firmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirme yönünde bir çalışması bulunmakta mıdır?

9-Bakanlığınız stok, karaborsa ve haksız fiyat artışları konusunda kaç firmaya idari ceza bildiriminde ve/veya uyarıda bulunmuştur? Bu firmalara kesilen toplam ceza tutarı ne kadardır? Bu idari cezaların ne kadarı tahsil edilmiştir?