Zeybekci: İsrail ile ticarette sözlerimin arkasındayım – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Zeybekci: İsrail ile ticarette sözlerimin arkasındayım

Zeybekci: İsrail ile ticarette sözlerimin arkasındayım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Nisan 2024 Cumartesi - 12:25Güncelleme: 21 Nisan 2024 Pazar - 15:27
Zeybekci: İsrail ile ticarette sözlerimin arkasındayım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, “İsrail’in Filistin'de yaptığı katliamı kınıyoruz, eyvallah, İsrail, serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke” dedi. Sosyal medya hesabından bir açıklama daha yapan Zeybekci, “Söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım” ifadesini kullandı.

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

“İSRAİL, 6 SATIP 1 ALDIĞIMIZ BİR ÜLKE”

Fuarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, Türkiye-İsrail arasındaki ticari ilişkileri değerlendirdi. Türkiye’nin İsrail ile serbest ticaret anlaşması olduğunu kaydeden Zeybekci, şunları söyledi:

“İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani, eyvallah, İsrail'in Filistin'de, Gazze'de Müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını, nefretle, şiddetle kınıyoruz, eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok. Diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de... Çünkü, İsrail, serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. Yani, 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla da çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla, tekrar gündeme alıp bunu biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum."

BİR AÇIKLAMA DAHA YAPTI

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama daha yapan Zeybekci, sözlerinin arkasında olduğunu dile getirdi. Zeybekci açıklamasında şu ifadeleri kullandı: