İYİ Parti Denizli İl Yönetimi açıklandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti Denizli İl Yönetimi açıklandı

İYİ Parti Denizli İl Yönetimi açıklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ekim 2019 Salı - 11:41Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı - 11:41
İYİ Parti Denizli İl Yönetimi açıklandı

İYİ Parti’de bir süre önce Denizli İl başkanlığına atanan Hasan Akgün, 71 kişiden oluşan yeni il yönetim kurulunu basın toplantısıyla açıkladı.

İYİ Parti Genel Merkezince 2 Eylül’de İl Başkanlığına atanan Hasan Akgün, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısıyla yeni yönetim kurulunu açıkladı. Akgün, cesurlar hareketi olarak başladıkları partileşme sürecinin ete kemiğe büründüğünü, cesurlardan oluşan listeyle Denizli’yi en güzel şekilde temsil etmek üzere bir liste hazırladığını söyledi.

“KONGRE İÇİN YETKİ GENEL MERKEZDE”

Akgün, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Akgün, “Sizden önceki yönetim kongreye gitmediği gerekçesiyle istifa etti ya da ettirildi. Siz tüzükte belirtilen süreye uyarak kongre kararı alacak mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kongre kararı alma genel merkezle ilintili. Ben kongre talebinde bulunurum. Daha önce de bulunmuştum. Ama talebim genel merkez tarafından kabul görür, görmez bilemem. Zaten seçim atmosferine girdik biz. Kongreler ocak ayından itibaren başlayacak. Buradaki tasarruf genel merkezindir. 45 günlük süre içersinde atamayı yeniler mi, kongreye gidebilirsiniz mi der, o tasarruf tamamen genel merkezde. Biz aldığımız talimat gereği gereken neyse yaparız. “

“KAYYUMLA İLGİLİ TEBLİĞ GELMEDİ”

İYİ Parti Denizli İl Teşkilatına “kayyum” atanmasıyla ilgili mahkemeye başvurulduğuna dair bir soruyu da yanıtlayan Akgün, “Kayyumla ilgili haberi basında gördüm. Bana ulaşan tebliğ yok. Kim başvurdu neden başvurdu bilmiyorum. 2 Eylül itibariyle Sayın genel Başkanımız Meral Akşener’in onayıyla bana yazı tebliğ edildi. İYİ Parti’nin İl başkanı şu an karşınızda mevcut. Kayyumu neyi amaçlayarak istiyorlar bilemiyorum. Tebliğ bize ulaştıktan sonra daha detaylı konuşuruz” dedi.

Akgün, “etkin muhalefet yapacak mısınız?” sorusuna da “Bizi tanıyanlar biliyor. Etkin muhalefet yaparız ama muhalefet yapmak için de muhalefet yapmayız, kimseyi üzmeyiz, kırmayız. İyi bir muhalefet yaparız” yanıtını verdi.

3 İLÇEYE ATAMA YAPILACAK

Akgün, herhangi bir ilçe başkanını görevden alma tasarrufunda bulunmayacağını, ancak şu anda boşta olan Sarayköy, Babadağ ve Bozkurt ilçelerine atama yapılacağını sözlerine ekledi.

YENİ YÖNETİM KURULU

Öte yandan İYİ Parti’nin açıklanan 71 kişilik yeni yönetiminde 20 kadın üye görev aldı. İYİ Parti İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: