CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan yasa teklifleri – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan...

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan yasa teklifleri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Nisan 2024 Cuma - 14:00Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma - 14:00
CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan yasa teklifleri

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, avukatlık mesleği ile ilgili yaşanan sorunları kapsayan beş farklı kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

5 Nisan Avukatlar Günü’nde TBMM Başkanlığına sunduğu 5 yasa teklifine ilişkin açıklama yapan Gülizar Biçer Karaca, “Geçtiğimiz aylarda baro başkanlarımız tarafından gerçekleştirilen ziyarette avukatların içinde bulunduğu sorunlar ve bu sorunların çözümü için gerekli olan yasal düzenlemeler için taleplerini aldık. Onlara söz vermiş, bu taleplere ilişkin kanun tekliflerini hazırlayarak TBMM’ye sunacağımı ifade etmiştim. Meslektaşlarıma, sevgili baro başkanlarımıza verdiğimiz sözü tutarak hazırladığımız yasa tekliflerini sunduk” dedi.

“CMK VE ADLİ YARDIM ÖDEMELERİNDE KDV YÜZDE 1’E İNDİRİLSİN”

Mesleğe başlayan avukatların ve tüm genç girişimcilerin halihazırda 1 yıl için devlet tarafından ödenen prim ödeme süresinin 3 yıla çıkarılması yönünde teklif veren Karaca, CMK ve adli yardım kapsamında verilen avukatlık hizmetlerinin kamu hizmeti amacıyla gerçekleştirilmesi nedeniyle alınan Katma Değer Vergisi’nin de yüzde 20’den yüzde 1’e indirilmesini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılmış başvuruların bir komisyon tarafından incelenmesi nedeniyle avukatlık vekalet ücretinin verilmesini, üniversite sınavlarında ilk 50 bin arasında olan adayların hukuk fakültelerini tercih edebileceği düzenlemesini ve kişisel verilerin korunması kapsamında avukatların kamu kurumlarından delil toplama aşamasındaki zorlukların aşılması ile ofislerinde müvekkilleriyle ilgili sakladıkları resmi belgelerin istisna kapsamında tutulmasını önerdi.

“5 NİSAN MESAJI: AVUKATLIK MESLEĞİ GÜÇLENDİRİLMELİ”

Meslektaşlarının 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü’nü kutlayan Karaca, “Hukukun üstünlüğünün avukatlık mesleğinin güçlenmesiyle daha da güçlü olacağını, yargı bağımsızlığının avukatlık mesleğinin gereken etki alanıyla, avukatlık mesleğinin gerektiği kadar güçlendirilmesiyle ve temsil ettiği kamu görevi dolayısıyla güçlü bir temsiliyet anlamında çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. 5 Nisan vesilesiyle tüm mücadelemizi tüm meslek örgütlerimizle, barolarla birlikte yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar yaptığımız her düzenlemede hangi meslek grubunu ilgilendiriyorsa ilgili meslek örgütlerinin görüşlerini aldık. Bu kanun teklifleri de ziyarette bulunan ve bize ulaşan Baro başkanlarımızın görüşleri, önerileri ve talepleri doğrultusunda hazırlandı. Diliyorum ve talep ediyorum: TBMM yargının içinde bulunduğu duruma çözüm üretmek adına avukatların ve avukatlık mesleğinin güçlendirilmesi için bu düzenlemeleri bir an önce Meclis gündemine alır ve hayata geçirir” dedi.