CHP şikayet etti, afişler indirildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP şikayet etti, afişler indirildi

CHP şikayet etti, afişler indirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mart 2019 Pazartesi - 10:09Güncelleme: 11 Mart 2019 Pazartesi - 10:09
CHP şikayet etti, afişler indirildi

Denizli’de, iktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında “afiş” gerginliği… AK Parti’nin İzmir Bulvarı’na astığı iki afiş, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in şikayeti, İlçe Seçim Kurulu’nun kararı ile indirildi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, AK Parti’nin seçim çalışmaları kapsamında İzmir Bulvarı’ndaki alışveriş merkezinin tabelasına astığı iki afişle ilgili İlçe Seçim Kurulu’na şikayette bulundu. Varlıker, 10.03.2019’da verdiği dilekçede, Kayalar Mahallesi İzmir Bulvarı Simpaş AVM’deki Köfteci Yusuf isimli işyerinin tabelasının bir yüzüne Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın, diğer yüzüne Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun afişlerinin asıldığını belirterek, İlçe Seçim Kurulu’nun daha önce verdiği karar doğrultusunda afişlerin kaldırılmasını talep etti.

Merkezefendi Seçim Kurulu, bu şikayet üzerinde yaptığı toplantıda, itiraza konu olan tabelanın ilgili siyasi parti ve adayları tarafından İlçe Seçim Kurulu’nca belirlenen yerler olmadığından afişlerin toplatılmasına karar verdi.

Kararda, 8 Mart 2019 tarih ve 2019/5 sayılı karar gereği, ilan ve reklam yerlerinde seçim yasaklarına uyulmaması halinde hemen indirilmesi, indirilmemesi halinde ilgili kamu görevlileri ve siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulacağı hatırlatıldı.

Kurulun AK Partili üyesi Fatih Durmaz ise, karara muhalefet şerhi koydu. Durmaz, itiraza konu yerin özel mülk olduğunu, ticari reklam amaçlı kullanılan ve seçim takvimine göre belediyelerin İlçe Seçim Kurulu’na bildirmekle mükellef olduğu yerlerden olmadığını, usulünce kiralandığını savundu.