Çal’da Millet İttifakı oluştu, Gündüz DSP’nin yolunu tuttu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çal’da Millet İttifakı oluştu, Gündüz DSP’nin...

Çal’da Millet İttifakı oluştu, Gündüz DSP’nin yolunu tuttu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2019 Pazartesi - 13:33Güncelleme: 18 Şubat 2019 Pazartesi - 13:33
Çal’da Millet İttifakı oluştu, Gündüz DSP’nin yolunu tuttu

Çal’da bir dönem aradan sonra yeniden başkanlık yarışına katılmak isteyen Hasan Gündüz, CHP ile İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Çal’da Mehmet Öztürk ismi üzerinde uzlaşması üzerine DSP’den aday oldu.

Çal’da 2004-2014 yılları arasında iki dönem AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Hasan Gündüz, 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmemişti. Bir dönem bekleyen Gündüz, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den aday adaylığı başvurusu yaptı. O dönem CHP İlçe Başkanı Olan Ergün Gürsoy, Gündüz’ün aday gösterilmesi için çaba harcayınca istifalar yaşandı ve yönetim düştü.

Bu arada uzun süren görüşmeler sonucu Millet İttifakı’nın Çal’da İYİ Parti adayı Mehmet Öztürk üzerinde uzlaşmasıyla adaylık isteği gerçekleşmeyen Gündüz, yeni bir hamle daha yaptı. Ankara’ya giderek DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüştü. Bu görüşmenin ardından DSP eski İl Başkanı Volkan Çobanoğlu, sosyal medyadan “Çal Belediye Başkan adayımız Genel Başkanımız Önder Aksakal onayı ile Hasan Gündüz olmuştur” paylaşımını yaptı.