Sancar’dan Zolan’a ‘emlakçı zihniyeti’ eleştirisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Sancar’dan Zolan’a ‘emlakçı zihniyeti’ eleştirisi

Sancar’dan Zolan’a ‘emlakçı zihniyeti’ eleştirisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2017 Cumartesi - 16:28Güncelleme: 1 Ocak 2018 Pazartesi - 15:34
Sancar’dan Zolan’a ‘emlakçı zihniyeti’ eleştirisi

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Büyükşehir Belediyesi’nin arsa satışlarını sert sözlerle eleştirip, yapılan uygulamaları “emlakçı zihniyeti” olarak nitelendirdi.

CHP İl Kongresi’nden son defa il başkanı olarak kürsüye gelen Teoman Sancar, kendi döneminde gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Görevi CHP’ye il binası kazandırarak bırakmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Sancar, ilçe örgütlerinin rahat çalışabilmesi için gerekli ortamı oluşturabilmenin çabası içinde olduklarını kaydetti.

“SİYAH ÇELENKLE GELENLERE KARŞI DİRENDİK”

Ensar Vakfı’ndaki cinsel istismar olayına değinen, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Denizli milletvekili Sema Ramazanoğlu’nun “bir defadan bir şey olmaz” dediğini anımsatan Sancar, “Buna gereken tepkiyi gösterdik. Belediye Başkanı, Çınar Meydanı’na personelini toplamış, yanına da il başkanını almış CHP İl Binası’na geliyor. Kendi ayıplarından rahatsızlık duymayıp bize siyah çelenk bırakmaya geliyorlar. CHP’liler olarak kenetlendik, geldikleri gibi geri dönüp gittiler” dedi.

“YEŞİL ALANLAR TİCARİ ALAN OLDU”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a arsa satışlarıyla ilgili de sert sözlerle yüklenen Sancar, “Ne millete ne de memlekete çalışıyorlar. Sadece AKP’ye ve Ekonomi Bakanı’na çalışıyorlar. Yeşil alanları kurnaz emlakçı zihniyetiyle plan tadilatları yaparak ticari alana, turizm alanına dönüştürüyorlar. Orman Bölge Müdürlüğü’nün İstiklal’deki arsası 14 bin 200 metrekare. Burayı bölge itfaiye istasyonu yapacaklardı. Ama şimdi müşteri arıyorlar satmak için. Aynı şekilde Zeytinli Bahçe’ye akaryakıt istasyonu yapacaklardı. Karşı çıktık, İdare Mahkemesi’nde itirazda bulunduk ve haklı çıktık” diye konuştu.