Sancar’dan Filiz’e Çoyan ve Hayla soruları – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Sancar’dan Filiz’e Çoyan ve Hayla soruları

Sancar’dan Filiz’e Çoyan ve Hayla soruları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Haziran 2017 Perşembe - 17:15Güncelleme: 29 Haziran 2017 Perşembe - 17:15
Sancar’dan Filiz’e Çoyan ve Hayla soruları

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Pamukkale Üniversitesi eski rektörü Hüseyi Bağcı'nın mahkemedeki, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla'nın da basın toplantısındaki iddalarının son derece önemli olduğunu söyleyerek, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz'i açıklama yapmaya, Cumhuriyet savcılığını da araştırma için harekete geçmeye çağırdı.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, düzenlediği basın toplantısında FETÖ'nün Pamukkale Üniversitesi yapılanmasıyla ilgili açılan davada yargılanan eski rektör Hüseyin Bağcı'nın o dönem genel sekreter olan Kenan Çoyan ile ilgili sözlerini ve Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla'nın istifa sonrası düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamayı gündeme taşıdı.

PAÜ eski rektörü Hüseyin Bağcı'nın mahkemede, eski genel sekreter Kenan Çoyan'a AK Parti İl Başkanı Necip Filiz'in referans olduğu ve cep telefonuna mesaj attığını öne sürdüğünü ifade ederek, "Bu konuda söyleyecek bir sözünüz yok mu da cevap veremediniz? Yoksa verecek cevabınız mı yok?" diye sordu.

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla'nın istifa ederken yaptığı açıklamaya da değinen Sancar, "Kale'de FETÖ ile mücadele ettiği için kendisine kumpas kurulduğunu, yalnız bırakıldığını ve il yönetiminin istifasını isteğini beyan etmiştir. FETÖ yurdunu kapattığı için dışlandığını ve yalnız bırakıldığını açıklamıştır. Bu beyanlar Cumhuriyet Savcılığı’nca incelenmesi gereken itirafları. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığı’nı AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve yönetimi hakkında gereken soruşturmanın yapılması konusunda göreve davet ediyoruz" dedi