Sancar: CHP’nin aile içi sorunlarından medet beklemeyin – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Sancar: CHP’nin aile içi sorunlarından medet...

Sancar: CHP’nin aile içi sorunlarından medet beklemeyin

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Aralık 2017 Cuma - 16:08Güncelleme: 1 Aralık 2017 Cuma - 16:08
Sancar: CHP’nin aile içi sorunlarından medet beklemeyin

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Pamukkale İlçe Kongresi ile ilgili basında çıkan bazı haberlere tepkisi “CHP’nin aile içi sorunlarından medet beklemeyin” sözleriyle dile getirdi. Sancar, kongreyle ilgili kararın Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) verileceğini belirtti.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, düzenlediği basın toplantısında, 25 Kasım’da yapılan Pamukkale İlçe Kongresi ile ilgili çıkan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirmenin gerekli hale geldiğini söyledi. Pamukkale İlçe Kongresi ile ilgili bazı üyelerin İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunduğunu anımsatan Sancar, İlçe Seçim Kurulu’nun itirazları reddetmesi üzerine İl Seçim Kurulu’na aynı itirazın tekrarlandığını, itirazı kabul eden kurulun YSK’dan görüş sorma kararı verdiğini kaydetti.

CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nin geçerliliği ya da iptali hakkında karar verecek makamın YSK olduğunu ifade eden Sancar, 2Kamuoyunda dün akşamdan bu yana üzülerek izlediğim haberler Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne iç yüzü ne de gerçekleri yansıtmaktadır. Etik ve ahlak kuralları üzerine isnat edilen iftiranın ispatını gerekir” dedi.

“Her aklınıza geleni her iddiada bulunanı bir basın mensubu olarak irdelemeden ve incelemeden, gerçekliğini vicdan filtresinden geçirmeden televizyon ve gazetelere yansıtmak ne derece doğrudur” diyen Sancar, sözlerine şunları ilave etti:

“Ayrıca habercilikten öte, iftira ve itham içeren hale gelmiş olması bizleri derinden üzmüştür. AKP’nin süresiz iptal edilen kongrelerini, FETÖ’den yargılanan eski rektörün AKP İl Başkanı ile ilgili ifadelerini, istifa eden belediye başkanlarını, meclis salonlarından güvenlikle zor çıkarılan üyeleri Denizli’de gündem yapmaya cesaret edemeyen kalemler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aile sorunlarından medet beklemesinler. Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasiyi damarlarına kadar sindirmiş ve kendi içinde de heyecanını bazen uç noktalara götürebilen bir sinerjiye sahiptir. Bunları Cumhuriyet Halk Partisi içinde bir bölünme ayrılma gibi göstermeye çalışanlar abesle iştigalden öteye gidemezler. Hele Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı’nı İlçe Başkanı ile karşı karşıya getirmeye çalışanlar her zaman ve daima kendi iftira havuzlarında boğulurlar.”