Park polemiğine Doğan’dan basın toplantılı yanıt – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Park polemiğine Doğan’dan basın toplantılı yanıt

Park polemiğine Doğan’dan basın toplantılı yanıt

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Eylül 2019 Çarşamba - 17:12Güncelleme: 18 Eylül 2019 Çarşamba - 17:12
Park polemiğine Doğan’dan basın toplantılı yanıt

Merkezefendi’nin Selçukbey Mahallesi’nde Kazım Arslan’ın ismi verilen ve dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan park, AK Parti ile CHP arasında siyasi polemiğe dönüştü. Ulusal yayın yapan medyanın da gündemine giren parkla ilgili basın toplantısı düzenleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, böyle bir polemiğe merhum Kazım Arslan’ın isminin karıştırılmasından büyük üzüntü duyduklarını ve sosyal medya paylaşımlarının siyasi terbiyeye yakışmadığını söyledi.


Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde Milletvekili Zorhan Sancar, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ertuğrul Gökçe , Merkezefendi Belediye Başkan yardımcıları Necdet Yılmaz ve Fatma Atıcı Bakcan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

“HAKSIZ ELEŞTİRİLERE MARUZ KALDIK”

Kamuoyunu birkaç gündür meşgul eden park polemiği konusunda haksız ve sert eleştirilere maruz kaldıklarını söyleyen Doğan, “Ancak bu saldırılar gerçeği yansıtmamaktadır. Tek bir noktadan planlanıp yürütüldüğü apaçık belli olan, gündemi maniple etmeye yönelik olarak tarafımıza yapılan saldırılar karşısında bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettik” dedi.

“BU TARTIŞMANIN TARAFI OLMAYI İSTEMEZDİK”

“Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; bu derece sığ, bu derece gereksiz bir tartışmanın tarafı olmayı hiç istemezdik. Böylesine boş bir tartışma ile gündemi ve sizleri meşgul etmek bizim tercihimiz değildi” diyen Doğan, “Hukuktan iş dünyasına, sivil toplumdan siyasete ve eğitime kadar, pek çok alanda Denizli’mize hizmet etmiş, Denizli’ye ve Denizlililere ömrünü adamış değerli büyüğümüz Kazım Arslan’ın ismini bir parkta yaşatmak istememiz, maalesef bazı çevreleri rahatsız etti. Tüm bu gelişmeleri üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettik” diye konuştu.

“İSİM VERME SÜRECİ TEMMUZDA BAŞLADI”

Belediye meclisinin temmuz ayı toplantısında oy birliğiyle aldığı kararla Kazım Arslan isminin Selçukbey Mahallesi’ndeki parka verilmesi süreci temmuz ayında başladığını anlatan Doğan, şöyle devam etti:

“1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle Denizli Büyükşehir Belediyesi, bakımında zorlandığı, işletme ve personel giderlerini dahi karşılayamadığı 451 bin metrekare parkı belediyemize devretmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nden devraldığımız yeşil alanların bakım onarım masrafları, elektrik, su, ilave personel gideri yıllık 3,5 milyon TL’yi aşmaktadır. Bu meblağ, Merkezefendili hemşehrilerimizin bütçesinden çıkmaktadır.

451 bin metrekare parkın devralınması ile birlikte, toplamda 1 milyon 152 bin metrekareye ulaşan yeşil alanlarımızın içinde yer alan Kazım Arslan Parkı’nın yeniden düzenlenmesi, bozuk - kırık park ekipmanlarının tamiratı ve tadilatının yapılması ve yeniden dekore edilmesi, belediyemiz tarafından titizlikle tamamlanarak hemşehrilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Nihayetinde dün itibariyle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşrifi ile yeniden düzenlenen parkımıza, merhum vekilimizin isminin verilmesi süreci tamamlandı. Bu parka merhum vekilimizin ismini vermek, Denizli’mizde her kesim tarafından sevilen ve sayılan; hizmetleri takdirle karşılanan dürüst, ilkeli, seviyeli siyaset konusunda eylem ve söylemleri bizler için rehber niteliğinde olan merhum Kazım Arslan vekilimize ve sevenlerine karşı borcumuzdu.”

“POLEMİKLER AİLEYİ ÜZDÜ”

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların ve polemiklerin aileyi üzdüğünü belirten Doğan, “Bir merhumu siyasi polemiklere alet etmek, ne görgümüze ne geleneklerimize ne de Kazım Abimizden öğrendiğimiz siyasi terbiyeye yakışır. Merhum vekilimiz üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışan zihniyetle aynı üslubu kullanmayacağımızı ifade ediyorum. Kazım Abimizin aziz hatırasına, ailesine ve sevenlerine karşı duyduğumuz saygıdan dolayı bu konuda bundan sonra başka bir sözümüz olmayacak. Bundan sonraki dönemde bir daha böyle kısır tartışmaların içinde yer almadan, Merkezefendimiz için yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla gündeme gelmek istediğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.