Kılıçdaroğlu’na Denizli’den destek yok – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Kılıçdaroğlu’na Denizli’den destek yok

Kılıçdaroğlu’na Denizli’den destek yok

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 26 Temmuz 2018 Perşembe - 13:01Güncelleme: 26 Temmuz 2018 Perşembe - 13:01
Kılıçdaroğlu’na Denizli’den destek yok

CHP’de olağanüstü kurultayla ilgili belirsizlik devam ederken, 59 il başkanı ortak açıklamayla Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Destek veren iller arasında Denizli yer almadı.

CHP'de, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de arasında bulunduğu 59 il başkanı, ortak açıklama ile olağanüstü kurultaya gerekli olmadığını bildirdi. 22 il başkanı ise ortak açıklamaya katılmadı. Bu iller arasında Denizli de bulunuyor. Olağanüstü kurultay konusunda CHP Denizli İl Örgütü değişimden yana tavır koymuş, 14 delegeden biri dışında tamamı Muharrem İnce’ye destek için notere giderek imza vermişti.

“SÜRECİN CHP’YE ZARAR VERMEDEN TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ”

Ankara’da Bülent Evecit Parti Okulu’nda il başkanları tarafından yapılan ortak açıklama toplantısına katılmayan CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, D20haber.com’a yaptığı açıklamada, 3’ü milletvekili olmak üzere Denizli’nin 17 delegesi olduğunu, 13 il delegesinin olağanüstü kurultay için imza verdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Klııçdaroğlu’nu da CHP’nin cumhurbaşkanı Muharrem İnce’yi de sevdiklerini, onları incitme gibi bir gayeleri olmadığını ifade eden Akbaba, “Süreç sağlıklı bir şekilde yürüyor. Değişim için imza vermeleri gerektiğini önerdik, delegelerimiz de kendi hür iradeleriyle hareket etti. 13 delege olağanüstü kurultay için imza verdi. Denizli İl Örgütü olarak sürecin partiye zarar vermeden tamamlanmasını istiyoruz. Zaten süre Pazartesi günü dolacak” dedi.

Ankara’da yapılan il başkanları ortak açıklamasına çağrı alıp almadığıyla ilgili sorumuz Akbaba, “Bir il başkanı tarafından gece geç saatte çağrı yapıldı. Erken yapılsaydı da gitmezdim, çünkü genel başkanın bir çağrısı değildi” yanıtını verdi.