Karaca, milletvekillerine çam fidanı hediye etti – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca, milletvekillerine çam fidanı hediye etti

Karaca, milletvekillerine çam fidanı hediye etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2018 Pazartesi - 17:27Güncelleme: 1 Ekim 2018 Pazartesi - 17:27
Karaca, milletvekillerine çam fidanı hediye etti

CHP Denizli Milletvekili ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, TBMM’nin yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla milletvekillerine çam fidanı hediye etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Meclis’in yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla milletvekillerine tebrik kartı göndermek ya da mesaj atmak yerine farklı bir şekilde seslendi. Karaca, çeşitli türlerdeki çam fidanlarını yasama yılı anısına milletvekillerine hediye olarak sundu.

Karaca, konuyla ilgili açıklamasında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. dönem yeni yasama yılının ilk gününde tebrik kartları ve mektuplar yerine umudun fidanları olacağına inandığımız çam fidanlarını milletvekillerimize hediye etmenin, ülkemizin siyasi kaynaklı büyük, çoklu kriz ortamı içinde olduğu bu dönemde farkındalık yaratmasını umuyorum” diyerek, şunları kaydetti:

“Ekonomi boyutlarıyla gündemde olsa da içinde bulunduğumuz kriz süreci ekolojik tahribatın da yoğun olduğu bir dönemin henüz başında olduğumuz gerçeğini bizlere her gün bir yenisi yaşanan aşırı iklim olaylarıyla göstermektedir. İnsanın da bir parçası olduğu doğanın kendini yeniden üretebilmesi, kirlilikle ve karbon salımıyla mücadelenin olmazsa olmazı ağaçların kökleri, ne kadar derine inerse insanın gezegenimizdeki refahı da o kadar artacaktır.

Bu bilinçle yeni dönemde doğa hakları alanında da etkin politikaların yapılacağı, ülkemizin ve dünyanın gelecek kuşaklara bırakmak için bize emanet edildiğinin bilinciyle davranmak tüm siyasetçilerin görevi olmalıdır.

TBMM’nin yeni döneminin doğa haklarına saygılı bir gelecek için umut fidanlarının ekileceği bir dönem olması dileğiyle.”