Karaca, çocuk istismarına karşı kürsüye mavi kurdele ile çıktı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca, çocuk istismarına karşı kürsüye mavi...

Karaca, çocuk istismarına karşı kürsüye mavi kurdele ile çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Temmuz 2018 Pazar - 00:06Güncelleme: 8 Temmuz 2018 Pazar - 00:06
Karaca, çocuk istismarına karşı kürsüye mavi kurdele ile çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli milletvekili olarak ikinci kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Karaca, yemin ederken çocuk istismarına karşı bileğine taktığı mavi kurdeleyle kürsüye çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM’de yemin etti. 25. dönemde Denizli Milletvekili olarak parlamentota giren Karaca, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevinde bulunmuştu.

İkinci kez milletvekili seçilen Karaca, 27. dönemde Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağını, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının çözümü için her türlü mücadeleyi etkin şekilde sürdüreceğini ifade etti.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği tarafından çocuğa yönelik istismar konusunda eğitim ve yargıda acil reform çağrısıyla başlatılan mavi kurdele kampanyasına da destek veren Karaca, sol kola taktıkları mavi kurdelelerle TBMM kürsüsüne çıkarak çocuk istismarı konusunda farkındalık yaratmaya destek verdiklerini belirtti.

TBMM’de 27. yasama döneminde çocukları korumaya yönelik düzenlemeler için özel çaba göstereceğini dile getiren Karaca, CHP’nin çocuk istismarına karşı teklifler vererek ilkeli duruş sergileyeceğini sözlerine ekledi.