Karaca, bakan Akar’a gazilik unvanı bekleyenlerin durumunu sordu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca, bakan Akar’a gazilik unvanı bekleyenlerin...

Karaca, bakan Akar’a gazilik unvanı bekleyenlerin durumunu sordu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2018 Cuma - 14:04Güncelleme: 2 Kasım 2018 Cuma - 14:04
Karaca, bakan Akar’a gazilik unvanı bekleyenlerin durumunu sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, gazilik unvanı bekleyen 19 bin kişinin durumunu meclise taşıdı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Şubat 2018 itibarıyla Ege Denizi’nde 18 ada ve 1 kayalığın Yunanistan tarafından işgal edildiğini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Ege Denizi’nde 3 milin ötesine gidemez hale geldiğin söyledi. Ardından da “Bakanlığınız bu konuda ne yapmayı planlamaktadır?” diye sordu.

GAZİLİK UNVANI BEKLEYENLERİN DURUMU

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yönetmeliği’nin yüzde 40 uzuv kaybı şartı nedeniyle gazi unvanını almayı bekleyen 19 bin kişinin durumuna da değinen Karaca, “Bu konuda daha önce açıklama yapılmasına rağmen hiçbir adım atılmadı. Bu şartın kaldırılması için çalışma yapılıyor mu? 19 bin yurttaşımıza bu müjdeli haberi yakın zamanda verebilecek miyiz?” sorusunu yöneltti.

“BAĞIŞLAR ŞEHİT AİLELERİNE NE ZAMAN ULAŞACAK?”

Karaca’nın gündeme taşıdığı bir diğer konu 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların aileleri için başlatılan kampanyada toplanılan bağış miktarı oldu. Toplanan paranın vakıf kurularak şehit yakını ailelere verileceğinin açıklandığını belirten Karaca, “Böyle bir vakıf kurulmuş mudur? Bağış kampanyasında toplanan paralar şehit ailelerimize verilecek midir?” sorularının yanıtını istedi.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ İÇİN TEK BİR KANUN GEREKLİ”

Şehit ve gazilerin durumu için 24 ayrı düzenleme olduğunu, bu farklılıkların bir kanun çatısı altında giderilmesini öneren Karaca, “Şehit ve gazilerimiz hakkında farklılıkların giderilmesi için tek bir kanun gereklidir. CHP olarak verdiğimiz kanun teklifine bir katkınız olacak mı?” ifadesini kullandı.

UZMAN ÇAVUŞLARIN ÖZLÜK HAKLARI

Toplumun farklı kesimlerin sözcüsü olacağını söyleyen Biçer Karaca, uzman çavuşların özlük haklarında iyileştirme yapılıp yapılmayacağını da sordu