Denizli Milletvekili Arslan: Türkiye’yi Esad gibi yönetmek istiyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Denizli Milletvekili Arslan: Türkiye’yi Esad gibi...

Denizli Milletvekili Arslan: Türkiye’yi Esad gibi yönetmek istiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2017 Çarşamba - 17:21Güncelleme: 12 Nisan 2017 Çarşamba - 17:21
Denizli Milletvekili Arslan: Türkiye’yi Esad gibi yönetmek istiyor

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, anayasa değişikliğiyle getirilmek istenen sistemle iktidar sahiplerinin tek başına Türkiye'yi Esad gibi yönetmek istediği, CHP’nin buna izin vermeyeceğini ifade etti.

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, referandum sürecinde koalisyonu kötüleyenlerin tek adamlık modelinin yıkıcı gerçeklerini gözden kaçırmaya çalıştığını, bir danışmanın “yeni bir devlet kurulacak” diyor, diğerinin eyalet düzenine göz kırptığını kaydetti.

“YARGILANMAKTAN MUAF BİR HÜKÜMET GELİYOR”

İktidara “tek adam” modeli üzerinden yüklenen Arslan, “Bu paket, partili cumhurbaşkanı ne kadar hukuksuz görev verirse versin, tek parti iktidarında bunu yerine getirecek bir bakanın her türlü suçunun üzerini örtmeye, suçu ve suçluyu gözden kaçırmaya yarıyor. 2002’de Koray Aydın’ı, Mesut Yılmaz’ı, Güneş Taner’i 276 oyla bile Yüce Divan’a yollayabilenler, yarın bizden AKP’li bakanları Yüce Divan’da yargılayabilmek için 400 oy isteyecek ve bunun adına istikrar diyecekler. 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra da ‘tek başımıza bizi iktidar edin, istikrar gelsin’ diyen bu iktidar sözünde durdu mu? İstikrarı getirebildi mi? Getiremez, çünkü sürekli ayırımcılık yapıyor, hata yapıyor. Sonra da ‘Allah’ım beni affetsin, milletim beni afetsin’ diyor. İşte yine aynı zihniyet tek başına bütün Türkiye'yi Esad gibi yönetmek istiyor. Buna izin veremeyiz ve"hayır" diyeceğiz” ifadelerini kullandı.