CHP’li Sancar’dan AK Partili Oğan’a: Haddini bil! – D20Haber
10.05.2024, Cuma
14 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’li Sancar’dan AK Partili Oğan’a: Haddini...

CHP’li Sancar’dan AK Partili Oğan’a: Haddini bil!

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ağustos 2017 Cumartesi - 16:18Güncelleme: 5 Ağustos 2017 Cumartesi - 16:18
CHP’li Sancar’dan AK Partili Oğan’a: Haddini bil!

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, AK Partili Ayhan Oğan’ın “yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine “Haddini bil! Anlı şanlı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yok sayıp, yeni devlet kurmaya ne senin gücün yeter ne de biat ettiklerinin” sözleriyle tepki gösterdi. Sancar, Cumhuriyet savcılığını Oğan hakkında “bölücülükten işlem yapmaya” davet etti.

Katıldığı bir televizyon programında “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” diyen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan’a bir tepki de CHP İl Başkanı Teoman Sancar’dan geldi.

“Haddini bil! Anlı şanlı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yok sayıp, yeni devlet kurmaya ne senin gücün yeter ne de biat ettiklerinin diyen Sancar, Oğan’ın sözlerini kınadıklarını belirterek, kullanılan ifadeyi “gaf” ve “saçmalık” olarak nitelendirdi.

Oğan’ın beyanlarının Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti korumak ve kollamak için canını hiç düşünmeden feda eden şehitlere yapılan saygısızlık olduğunu kaydeden Sancar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetin verdiği özgürlük sayesinde bu kadar pervasız beyanları yapabilmektesin Ayhan Oğan. Hatta haddini aşıp kendi kendine devlet kurma hayalleri peşindesin. Bu aptalca ve anlamsız beyanlarınla kime yada kimlere yaranmaya çalıştığını anlamak zor değil. Fakat geçmişteki FETÖ terör örgütü lideri Fettullah Gülen ile çekilmiş pozlarınıza bakınca, bir biat karmaşası içinde olduğunuz belli. Şimdi soruyoruz sana: 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı, yeni devleti Fettullah Gülen ile mi kuracaktınız? Fakat ne olursanız olun, hangi fütursuz söylemlerinizle şov yapmaya çalışırsanız çalışın o dilinizi yüz binlerce şehidimizin canıyla, kanıyla kurulan şanlı Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kutsal duruşundan uzak tutun. Çünkü hayırsız söylemleriniz ancak sizin çapınızı gösterir.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Örgütü olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yok sayarak kamuoyu önünde ‘yeni bir Devlet kuruluyor’ söylemleriyle milletimizin birliğine ve beraberliğine nifak sokan, Anayasal düzeni yıkmaya çalışan yeni devlet söylemleriyle toplumu ayrıştıran ve terör odaklarına güç veren Ayhan Oğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyor,hakkında bölücülükten soruşturma açılmasını talep ediyoruz.”