CHP’li Karaca, personel tarafından kaç doktorun dövüldüğünü sordu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’li Karaca, personel tarafından kaç doktorun...

CHP’li Karaca, personel tarafından kaç doktorun dövüldüğünü sordu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2019 Perşembe - 14:39Güncelleme: 16 Mayıs 2019 Perşembe - 14:39
CHP’li Karaca, personel tarafından kaç doktorun dövüldüğünü sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Denizli Devlet Hastanesi’nde (DDH) son bir yılda kaç doktorun hastane personeli tarafından darp edildiğini sordu ve doktorlara mobbing uygulandığı iddialarını da gündeme getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, DDH’da art arda yaşanan doktor istifaları ile hastanede görev yapan doktorların personel tarafından darp edildiği iddiaların Meclis gündemine taşıdı. Karaca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi sundu.

“UZMAN DOKTORLAR AYRILIYOR”

Denizli Devlet Hastanesi’nde son zamanlarda uzman doktorların birbiri ardına istifa ettiğini belirten Karaca “Vatandaşlar tarafından sevilen, yıllardır bu hastanede çalışan birçok doktor son dönemde ya istifa ediyor ya da emeklilik dilekçesi vererek hastaneden ayrılıyor. Uzman doktorların çoğunun aynı zamanlarda hastaneden ayrılması mobbing iddialarını akıllara getiriyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı’na bu ayrılmaların nedenini soran Karaca, “Doktorlarımızın Denizli Devlet Hastanesi’nden ayrılması hastanede sorun yaşandığını gösterir’ dedi.

İDDİALARLA İLGİLİ İŞLEM BAŞLATILDI MI?

Hastanede doktorları darp edenler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını da Sağlık Bakanı Koca’ya soran CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca “Darp iddiaları ile istifalar arasında bir bağlantı olduğu ortada. Doktorların istifa etmesi tesadüf değil” diye konuştu.

BAKAN KOCA’YA SORULAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

1- Denizli Devlet Hastanesi’nde son bir sene içerisinde hastane personeli tarafından darp edilen kaç doktor vardır?
2- Denizli Devlet Hastanesi'nde son bir sene içerisinde doktorları darp eden hastane personelinden kaçı için soruşturma başlatılmış ve yaptırım uygulanmıştır?
3- Denizli Devlet Hastanesinde doktorları darp eden hastane personelinden kaç tanesi hala hastanede görev yapmaktadır?
4- Denizli Devlet Hastanesi'nde meydana gelen doktorlara yönelik darp girişimleri hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?
5- Denizli İl Sağlık Müdürü hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?
6- Denizli başta olmak üzere ülkemiz genelinde kaç doktor hastanede çalışan diğer personelden şiddet görmüştür? Bu personellerin kaçı hakkında soruşturma başlatılmıştır?