CHP’li Karaca: Millet İttifakı ile hayalleri çöpe gitti – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’li Karaca: Millet İttifakı ile hayalleri...

CHP’li Karaca: Millet İttifakı ile hayalleri çöpe gitti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2018 Salı - 13:40Güncelleme: 8 Mayıs 2018 Salı - 13:40
CHP’li Karaca: Millet İttifakı ile hayalleri çöpe gitti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Millet İttifakı’nın, Cumhur İttifakı’nın hayallerini tarihin çöplüğüne gönderdiğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaptığı açıklamada, iktidarın 16 yılda ülkeyi her açıdan iflasın eşiğine getirdiğini, yargı bağımsızlığını yok ettiğini, AK Parti Genel Başkanı ve hükümet yetkililerinin ayrıştıran, ötekileştiren söylemler kullandığını, bunun da toplumsal barış ve huzur yok ettiğini söyledi.

Eğitimin yaz-boz tahtasına çevrildiğini, çocukların geleceğinin siyasi çıkarlara peşkeş çekildiğini kaydeden Karaca, “İçerde ve dışarıda tefecilere teslim olmuş, ülke kaynaklarını faiz lobilerine peşkeş çekerek ülkeyi iflasın eşiğine getirmiştir. Artık ülkeyi yönetemez hale geldiklerinde de kaçış için baskın seçimi son kurtuluş olarak halka dayatmışlardır” diyerek, şöyle devam etti:

“Demokrasinin önüne siyasi entrikalarla ördükleri duvar Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilen demokrasi dersi ile yerle bir olmuştur. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır şiarı ile Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile kurulan Millet İttifakı ile de tüm hayalleri tarihi çöplükte yerini almıştır. Cumhurbaşkanı adayımızın açıklanması ile de ülkenin geleceğini, demokrasiyi rafa kaldırma, tek adam yönetimi ile rejimin temeline koydukları dinamit ellerinde patlamıştır.

Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayımız olarak açıklanmasının ardından feleği şaşan hükümet, kendini muhalefet zannetmeye başlamış, ülkede 16 yılda demokrasiyi yok eden iktidar halka demokrasi vaat etmekte, yargıyı çökerten iktidar halka adalet vaat etmekte, ekonomiyi çökerten iktidar kaybettiği güveni yeniden kazanmak için “yemin” yöntemi ile ekonomik refah vaat etmektedir.

Gençlerimizi ‘dindar ve kindar gençlik yetiştireceğim’ diyen birinin ‘tek tip gençlik yaratmayacağız’ diyerek, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ardından iktidarın 20 Temmuz sivil darbesiyle 45 günde bitireceğiz deyip, 21 aydır ülkeyi OHAL ile yönetenin ‘özgürlükçü olacağız’ diyerek açıkladığı manifesto, asrın komedisi olarak siyasi tarihin sayfalarında yerini almıştır.

AKP’nin tükenişinin gösterisi olan bu komediye halkımız artık inanmıyor, sadece gülüp geçiyor. Sizi herkes kandırabilir ama halkımız artık size kanmıyor. 24 Haziran günü Millet İttifakı ile 16 yıllık kabusun ardından memleketimin dağlarında çiçekler açacak. 24 Haziran günü milletimiz bir siyasi partinin değil, 80 milyonun Cumhurbaşkanıyla özgürlüğe yelken açacak. 24 Haziran günü gümbür gümbür sel olup sandıklara akacağız, sel olup sandıklardan taşacağız. Türkiye’de siyaset kurumunu yeniden inşa edeceğiz, demokrasiyi güçlü bir şekilde yeniden kuracağız.”