CHP’den çağrı: Salda’ya dokunma, mavi kalsın – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’den çağrı: Salda’ya dokunma, mavi kalsın

CHP’den çağrı: Salda’ya dokunma, mavi kalsın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Kasım 2019 Cuma - 10:00Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma - 10:09
CHP’den çağrı: Salda’ya dokunma, mavi kalsın

CHP Spor Üst Kurulu üyeleri ve partililer, Türkiye’nin “Maldivleri” olarak bilinen Buldur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için bir araya geldi. Doğa yürüyüşü ile “Salda’ya dokunma, mavi kalsın” çağrısı yapıldı.

Salda yürüyüşüne CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, CHP denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve çok sayıda partili katıldı.

Birinci derecede sit alanı olan Salda Gölü'nün “Millet Bahçesi” adı altında imara açılmasının kabul edilemeyeceğini belirten CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, yüzlerce bitki ve canlıya ev sahipliği yapan, eşsiz güzelliği ile tüm dünyanın hayran olduğu doğa harikası Salda Gölü'nün imara açılmaması, bir doğa katliamı yaşanmaması, 2 milyon yaşındaki bu benzersiz gölün ranta kurban edilmemesi için kararlı bir şekilde eylemlerin devam edeceğini söyledi.

Akbaba, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel'in Salda'yla ilgili sözlerini anımsatarak, "Salda'nın kaderi sadece Yeşilova'ya bırakılamayacak kadar kritik, Salda'nın güzelliği sadece Burdur'a bırakılamayacak kadar etkileyici, Salda'nın yok olması sadece Ege'nin değil Türkiye'nin ekolojik dengesini bozacak kadar tehlikeli. Salda'ya dokundurtma, mavi kalmasını sağla" dedi.