CHP Merkezefendi yönetimi muhtarlarla buluştu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP Merkezefendi yönetimi muhtarlarla buluştu

CHP Merkezefendi yönetimi muhtarlarla buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mart 2018 Salı - 15:40Güncelleme: 13 Mart 2018 Salı - 15:40
CHP Merkezefendi yönetimi muhtarlarla buluştu

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü, ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıda, siyasetten uzak hizmeti ilgilendiren konular ele alındı.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları ile sabah kahvaltısında buluştu. Saki Restoran’daki kahvaltıda, önceden belirtildiği üzere siyasi konulara girilmedi ve siyaseti çağrıştıracak konulardan uzak duruldu.

Toplantının son derece verimli ve samimi bir havada geçtiğini belirten Varlıker, “Bugün sabah gerek il gerekse ilçe örgütleri açısından bir ilki gerçekleştirdik. Daha önce yapılmamış bir toplantıyı başarı ile gerçekleştirdik. Merkezefendi İlçemizin muhtarları ile bir araya geldik. Davetiyemizde de özellikle belirttiğimiz gibi siyaset konuşmadan muhtarlarımız ile tanışma kahvaltısı düzenlemiş olduk. Siyaset konularına kesinlikle girmemeye özen göstererek, birlik ve beraberlik içerisinde sohbet etme fırsatını yaratmış olduk. Göreve gelirken söylediğimiz ‘dert, yerinde ve dertliler ile dinlenir’ sözümüzü muhtarlarımıza aktardık. Her aman onların yanında olduğumuzu ilettik” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TELGRAF

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gönderdiği telgrafla kahvaltıya katılanları selamladı. Kılıçdaroğlu, telgrafında “Toplumun ilk temel yönetim organı muhtarlık kurumudur. Bir mahallede veya köyde yaşayan vatandaşımızın derdinden, sıkıntısından haberdar olan, ilgilenip; elinden tutan kıymetli muhtarlarımız olmuştur. Bugüne dek muhtarlarımız ve STK’larla yaptığımız çalışmalar ve görüşmelerimizde görüyoruz ki, muhtar demek mahalleli için güven kaynağı demektir. Güven telkin etmesiyle var olagelmiş bir kurumun kurumsallaşmasının önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır. Binası olmayan, mahallelisine bir bardak çay ikram edemeyecek bir muhtar kalmamalıdır. Ayrıca yine muhtarlıklara bütçeden kaynak aktarılması ve muhtarların yerelde çözüm merci haline gelmesi için bazı yasal değişiklerin yapılması gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuyu da gündemimizde tuttuğumuzu bilmenizi isterim” ifadelerine yer verdi.