Akdemir: Kadına yönelik şiddete karşı susmayacağız – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akdemir: Kadına yönelik şiddete karşı susmayacağız

Akdemir: Kadına yönelik şiddete karşı susmayacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Kasım 2019 Pazartesi - 15:36Güncelleme: 25 Kasım 2019 Pazartesi - 15:37
Akdemir: Kadına yönelik şiddete karşı susmayacağız

CHP Denizli Kadın Kolları İl Başkanı Melek Akdemir, kadına yönelik şiddete karşı durmaya devam edeceklerini ve kazanımlardan asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

CHP Denizli Kadın Kolları İl Başkanı Melek Akdemir, Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, kadın cinayetlerine, taciz ve şiddete dikkati çekti. Kadınların her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğradığı belirten Akdemir, bu yılın ilk on ayında 383 kadının öldürüldüğünü, bunların sadece medyaya yansıyanlar olduğunu, cinayetlerin kadınların en yakınları tarafından işlendiğini söyledi.

Uzaklaştırma kararlarına rağmen kadınların öldürülebildiğini de ifade eden “Yani Devlet kadını korumadı. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir. ‘Eşit değilsiniz’ dedikçe kız kardeşlerimiz öldürülüyor, kazanımlarımız elimizden alınmaya çalışılıyor, emeğimiz yağmalanıyor.
Bunlar yetmezmiş gibi, önümüzdeki günlerde yasalaşması konuşulan yargı paketine göre, nafaka hakkımız kısıtlanmak isteniyor” dedi.

Amacın kadını erkeğe bağımlı ve şiddetin her türlüsüne ses çıkaramaz hale getirmek olduğunu kaydeden Akdemir, “Biz eşitiz, varız! Uğradığımız şiddete karşı susmayacağız! Bir kişi daha eksilmemek için mücadele edeceğiz ve kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimize ve hayatımıza sahip çıkmak için bir araya geldiğimiz ve şiddetsiz bir memleket hayal ettiğimiz bu günde biz daha çok bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” diye konuştu.

Akdemir, kadına yönelik şiddetin son bulması için 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’nin tam olarak uygulanmasını, iyi hal indirimlerine son verilmesini, sığınma evlerinin sayısının artırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ile yasal yardımın yapılmasını, kadın istihdamını artırmak için güvenceli istihdam olanakları yaratılmasını, kadınların işe alım ve yükselmelerinde cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmesini, kadın-erkek arasında yaşanan ücret eşitsizliğinin giderilmesini, medyanın kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçilmesini istediklerini sözlerine ekledi.