Karaca’dan çağrı: Bayramlık ayakkabıları Yeşilyuva’dan alalım – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca’dan çağrı: Bayramlık ayakkabıları Yeşilyuva’dan alalım

Karaca’dan çağrı: Bayramlık ayakkabıları Yeşilyuva’dan alalım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2020 Cuma - 10:19Güncelleme: 15 Mayıs 2020 Cuma - 10:20
Karaca’dan çağrı: Bayramlık ayakkabıları Yeşilyuva’dan alalım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ayakkabı imalatıyla ünlü Yeşilyuva’ya giderek esnafla buluştu. Ardından da esnafın yüzünü güldürecek “bayramlık ayakkabıları Yeşilyuva’dan alalım” çağrısını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam'ın Yeşilyuva Mahallesi’nde yüzyıllardır geçim kaynağı olan ayakkabı imalatçısı esnafı ziyaret etti. Karaca, Türkiye'nin dört bir yanına ve farklı ülkelere gönderen esnafın istek ve sorunlarını dinledi.

Esnaf borçlarının ve faizlerinin silinmesi, hibeler sağlanması gibi çözüm önerileri hakkında ayakkabı imalatçısı esnafla görüş alışverişinde bulunan Karaca, sosyal mesafeyi koruyarak çiftçiden, köylüden, işçiden, esnaftan sıkıntılarını, ciddi geçim dertlerini dinlediğini söyledi.

Salgın bitecek diye beklenilmemesi gerektiğini belirten Karaca, “Beklerken üretici iflas edecek, batacak, malları depolarda çürümeye yüz tutacak. Devletin ihtiyaç sahibi onbinlerce vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını, Acıpayam Yeşilyuva esnafımızın ellerindeki ayakkabıları satın alarak üreticiyle tüketiciyi buluşturması kalıcı ve acil çözüm için en önemli adım olacaktır. Ustalarımızın ellerinden çıkan orjinal ve yerli ayakkabıların tanıtımı için de üretici destek talep ediyor. Devletin Acıpayam'a ses vermesini bekliyoruz, talepleri dikkate alıp temin yoluna gitmesini istiyoruz. Bayram yaklaşıyor. Belki ihtiyaç sahipleri için toplu temine gidilirse bayramda herkesin yüzü birlikte güler. Şimdi değilse ne zaman?” dedi.

Karaca, Yeşilyuva’da gerçek deriden ayakkabı imalatı yapıldığını da kaydederek, “800 yıldır ayakkabı üreten ve suni olmayan gerçek deri imalatıyla alkışı hak eden ustalar, atadan kalma mesleklerini tüm zorluklara rağmen devam ettirmek ve alınteriyle geçimlerini sağlamak için çağrı yapıyor: Bayramlık ayakkabılar Yeşilyuva'dan olsun” diye konuştu.