Karaca: Pakize Anne Türkiye’dir, yalnız değil – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Pakize Anne Türkiye’dir, yalnız değil

Karaca: Pakize Anne Türkiye’dir, yalnız değil

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Kasım 2019 Perşembe - 13:32Güncelleme: 7 Kasım 2019 Perşembe - 13:32
Karaca: Pakize Anne Türkiye’dir, yalnız değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıkan Pakize Akbaba’nın beraat etmesinin ardından “Pakize Anne Türkiye’dir, yalnız değildir” açıklamasını yaptı.

2017 yılında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hakkında Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan ve 4 yıl hapis cezası istenen Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, ilk duruşmada beraat etti.

Davayı takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “ Cumhurbaşkanı’nın, şehit annemizi kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa şikayet etmesi, toplumun vicdanını kanattı. Dava sonucunda, Pakize Akbaba beraat etti ama onu mahkeme koridorlarına gönderenler, toplum vicdanı tarafından mahkum edildi. Bugüne kadar siyasi parti genel başkanlarının, cumhurbaşkanlarının kendilerine yönelik hakaret edildiği gerekçesiyle yurttaşlar için açtıkları dava yüzlü rakamlarda iken, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 bin 406 kişi hakkında şikayetçi olduğu belirtiliyor. Umarım sudan sebeplerle haklarında dava açtıkları binlerce yurttaşımız için bu yanlıştan dönmeleri mümkün olur” dedi.

Bu davadan toplumun, kamuoyunun hassasiyetleri sayesinde vazgeçmek zorunda kalındığını kaydeden Karaca, “Pakize Anne hepimizin onuru, şehit evladımızın bizlere emaneti. Sanık sandalyesine oturtulması, bir hukukçu olarak da Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yurttaşı olarak da bizim vicdanlarımızı sızlattı. Bu ülkeye dair kimin konuşma hakkı var derseniz en çok evladını bu topraklar için şehit veren Pakize Anne’nin hakkıdır. Pakize Anne de düşündüğünü cesurca ifade eden yurttaşlarımız da yalnız değildir” ifadelerini kullandı.