Karaca: Acıpayam depremi araştırma önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca: Acıpayam depremi araştırma önergesi AK...

Karaca: Acıpayam depremi araştırma önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2019 Perşembe - 13:41Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma - 12:44
Karaca: Acıpayam depremi araştırma önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam depremiyle ilgili verdikleri araştırma önergesinin AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini bildirdi.

CHP’li Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulunda Acıpayam depreminin araştırılması amacıyla CHP’nin verdiği önerge üzerine konuştu. Karaca, CHP ve İYİ Parti’nin “Acıpayam depremzedeleri için toplanan para araştırılsın, gerçek sahiplerine dağıtılsın” derken, AK Parti ve MHP’lilerin ret oyu verdiğini söyledi.

“CHP, DERMAN BELEDİYECİLİĞİ FARKINI GÖSTERDİ”

Denizli’nin deprem gerçeğiyle bu yıl iki kez yüz yüze kaldığını anımsatan Karaca, 20 Mart’taki 5.5 büyüklüğündeki depremin Acıpayam ve Serinhisar ilçelerini, 6 büyüklüğündeki 8 Ağustos depreminin ise Bozkurt ve Çardak ilçelerini etkilediğini belirtti.

Yıkıcı depremler sonrasında derman belediyeciliği ile saray belediyeciliği arasındaki farkın ortaya çıktığını kaydeden Karaca, “Bozkurt Belediye Başkanımızın derman belediyeciliği anlayışıyla depremin açtığı yaralar 2,5 ayda dayanışma ruhu ile giderilirken, Bozkurt ile aynı anda depremi yaşayan Çardak ilçemizde depremin açtığı hiçbir yaraya dokunulmamıştır. Acıpayam depreminden bu yana 7 ay geçmesine rağmen hala depremzedelerin sorunları çözülmemiştir” dedi.

“VERİLEN SÖZLER UNUTULDU”

Acıpayam depreminin 31 Mart Yerel Seçimlerinin hemen öncesinde meydana geldiğine dikkat çeken Karaca, “Yerel seçimler öncesi İçişleri Bakanı ile Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Acıpayam’a gelmiş, tutamayacakları sözleri vermişlerdir. Denizli Valiliğinin açıkladığı rapora göre, Acıpayam depremi için 3 milyon 800 bin TL yardım aktarılmış, fakat bu paraların nereye harcandığını bilmiyoruz. Acıpayam’da hala 270 aile konteynerlarda yaşıyor. Kış geliyor, soba yakmadan koyternerlarda elektrik ile ısınmak zorundalar. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Fakat Acıpayam’da 7 aydan beri sosyal devlet olmanın gereği yerine getirilmemiştir” diye konuştu.

Karaca, Acıpayam depremi sonrası yaşananların araştırılmasının Türkiye’nin afet yönetiminde ne kadar başarısız olduğunun, vatandaşlarımızın nasıl da mağdur edildiğinin anlaşılması açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra yapılan oylamada, Acıpayam için verilen araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.