Arslan: Anayasanın gizli ajandasını ortaya koydular – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Arslan: Anayasanın gizli ajandasını ortaya koydular

Arslan: Anayasanın gizli ajandasını ortaya koydular

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Nisan 2017 Cuma - 15:05Güncelleme: 14 Nisan 2017 Cuma - 15:05
Arslan: Anayasanın gizli ajandasını ortaya koydular

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanları Mehmet Uçum’un yeni bir devlet kurmaktan, Şükrü Karatepe’nin de eyalet düzeninden söz açarak, referanduma sunulan anayasanın gizli ajandasını gözler önüne serdiklerini söyledi.

CHP Milletvekili Kazım Arslan, referandum çalışmalarını sürdürürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarının eyalet ve yeni devlet kurulmasından söz etmelerini eleştirdi, bu sözleri kullananların sandıkları açıldığında açıklamalarının altında kalacaklarını ifade etti.

Dünyadaki başkanlık sistemleriyle hiç ilgisi olmayan, anayasaya uymayan şahsa anayasayı uydurmaya yarayan bu değişikliğe “hayır” demenin siyasi iktidara sınırlarını kalın çizgilerle çizmek anlamına geldiğini kaydeden Arslan, “Sınırsız harcamaların sona ermesi için, hesap vermekten kaçan yönetimlerin kendine çeki düzen vermesi için, ben yaptım oldu, meclisi feshettim tatil oldu mantığının terk edilmesi için, devlette tek sesliliğin değil ortak aklın hakim olması için, tarafsız yargının kurulması için bu referandum hayati değerdedir” dedi.

“Bu anayasa paketini yazanlar, ne yazık ki mecliste değil, sarayda yuvalanmış birkaç koltuk sevdalısıdır” diyen Arslan, “Mecliste sorduğumuzda yazarı belli olmayan bu paketin sahipleri ancak bu haftalarda ortaya çıktı ve her biri Türkiye üzerindeki tehlikeli senaryosunu, masa başındaki toplum mühendisliği projelerini itiraf etmeye başladı. Başdanışman Mehmet Uçum yeni bir devlet kurmaktan, Şükrü Karatepe eyalet düzeninden söz açarken bu anayasanın gizli ajandasını gözler önüne sermiştir. Reha Denemeç, evet çıkarsa 2019’da yeni anayasa yazılacağını söylemiş. Böylece içinde eyalet düzeninden cumhuriyetin adına, hanedan düzeninden şeri kurallara kadar cumhuriyetin tüm kazanımlarını çöpe atmaya cüret eden bir kadronun mutfağı açığa çıkmıştır” ifadelerini kullandı.