Akbaba: Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirenlere minnettarız – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirenlere minnettarız

Akbaba: Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirenlere minnettarız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Temmuz 2018 Cuma - 16:47Güncelleme: 20 Temmuz 2018 Cuma - 16:47
Akbaba: Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirenlere minnettarız

CHP İl Başkanı Av. Mahir Akbaba, 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı ile soydaşlarımızı esaretten kurtaranları minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ada’nın Erenköy, Geçitkale, Boğaziçi, Taşkent, Terazi, Atlılar, Muratağa ve Sandallar köylerinde yaşanan katliamlara, çekilen acılara dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Savunmasız, çoğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere insanlık dışı saldırıların yapıldığı, yüzlerce Türk’ün topluca ve vahşice öldürüldüğü zor günler... 1966, Binbaşı Nihat İlhan, eşi Mürüvvet, çocukları Murat, Kutsi, Hakan... Evet, Yurtta Sulh, Cihanda Sulh… Ama sabır, sabır, sabır, 9 yıl... Ve nihayet o gün 6. Kolordu Komutanlığı emrinde 28. Piyade Tümeni, Hava İndirme Tugayları, Deniz Kuvvetleri birliklerinin ‘Ayşe tatile çıktı’ parolasıyla Gönyeli ve Kırnı bölgelerine indirilmeye başlanması, akşama doğru soydaşlarımızla kucaklaşmaları... Ruhunu teslim eden 57 şehidimiz, kanını akıtan 184 gazimiz, gerçek Mehmetçikler, vatansever komutanlar, terör faaliyetlerinin t'sine müsamaha göstermeyen atalarımız, siyasilerimiz, dönemin başbakanı Karaoğlan Bülent Ecevit, hepimiz minnettarız... Kırmızı beyaz, ay ve yıldız. İki bayrak, iki soydaş ülke. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her daim hatırlanacak ve bilinecek. Aramızdaki kardeşlik ilelebet gerçek.”