Açlık grevindeki öğretmenler için Denizli’de oturma eylemi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Açlık grevindeki öğretmenler için Denizli’de oturma...

Açlık grevindeki öğretmenler için Denizli’de oturma eylemi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2017 Cumartesi - 12:23Güncelleme: 1 Temmuz 2017 Cumartesi - 12:23
Açlık grevindeki öğretmenler için Denizli’de oturma eylemi

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı, kanun hükmünde kararname ile (KHK) görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için oturma eylemi yaptı.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı tarafından, KHK ile görevlerine son verilen, 115 günden bu yana açlık grevi yapan ve bir süre önce de tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'ya destek için dün akşam eylem düzenledi. Gazi Bulvarı'nda saat 18.30'da yapılan eyleme; CHP Parti Meclisi üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ile birlikte yaklaşık 50 partili katıldı. Eyleme katılanlar üzerinde 'Önce insan' yazılı tişörtler giyerek ellerinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı.

"BASKIYA KARŞI BİR DİRENİŞ HİKAYESİ"

Grup adına konuşan İlçe Başkanı Sedat Demirci, cezaevinde açlık grevini sürdüren Özakça ve Gülmen'in haksız uygulamalara karşı direncin sembolü olduğunu söyledi. Özakça ve Gülmen'in açlık grevinin 75. gününde adaletin işleyişine zarar verecekleri gerekçesiyle tutuklandığını belirten Demirci, "Onlar kendileri gibi KHK ile işine son verilen on binlerce kamu emekçisinin savunucusu, hukuksuzluğun ve haksız uygulamaları yapanların karşısında direncin sembolü oldular. Vücutlarının çeşitli uzuvları çalışamaz hale geldi. Bu bir açlık grevi değildir. Zulme ve baskıya karşı bir direniş hikayesidir" dedi.

Açlık grevindeki öğretmenler için Denizli’de oturma eylemi

"NURİYE VE SEMİH GİBİ ADALET DE ERİYOR"

Deniz TOKAT/ DENİZLİ, (DHA)