Zorlu, Acıpayam’da yapacağı barajdan vazgeçti – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Zorlu, Acıpayam’da yapacağı barajdan vazgeçti

Zorlu, Acıpayam’da yapacağı barajdan vazgeçti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Kasım 2017 Pazartesi - 11:57Güncelleme: 6 Kasım 2017 Pazartesi - 11:57
Zorlu, Acıpayam’da yapacağı barajdan vazgeçti

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde Zorlu Grubu tarafından yapımı planlanan Sandalcık Barajı ile ilgili yeni gelişme. Zorlu, baraj yatırımından vazgeçerken, AK Parti Milletvekili Sema Ramazanoğlu, bölgede daha küçük ölçekli bir baraj inşasının planlanacağını bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, Acıpayam’ın Sandalcık, Karaismailler, Yolçatı ve Suçatı mahalle muhtarları ile o bölgede yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek, 10 yıllardır sürüncemede olan Sami Soydam-Sandalcık Barajı ve Hidroelektrik Santrali projesi ilgili açıklamalarda bulundu. Ramazanoğlu, “Buraya daha küçük ölçekli, yerleşim yerlerinin en az seviyede etkileneceği bir baraj yapılacak. Böylelikle çevre de korunmuş olacak. Bu bir müjdedir, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“EMPATİ YAPTIM”

Baraj problemini 2 hafta önce de konuştuklarını anımsatan Ramazanoğlu, “Hatta 2 yıl önce milletvekili seçilip bakan olduğumda da ilk olarak konuştuğumuz problemlerden biri buydu. O günden beri sizlerle teşrik-i mesaimiz hiç bitmedi. Her zaman kapımız da yüreğimiz de sizlere açık oldu. Gerçekten kendimi sizler yerine koydum, bir eviniz bir bahçeniz var ama emanetmiş gibi oturuyorsunuz. Ne yerleşebiliyorsunuz ne de gidebiliyorsunuz. İki tarafta kalmışsınız. Bu empati ile dedim ki bu kardeşlerimin bu dertlerine bir nokta koymamız lazım” ifadelerini kullandı.

“İHALE FESHEDİLDİ”

Projenin ne bir santim geri ne bir santim ileri gittiğini ve problemin çözülemez hale geldiğini ifade eden Dr. Ramazanoğlu, “Uzun uğraş ve çabalarımız sonucunda bu yılın ağustos ayında barajı yapacak olan şirketin ihalesi feshedildi. Yani barajın yapımı ile ilgili sorumluluk onların elinden alınmış oldu. Baraj yapım konusu artık hukuki anlamda birilerinin muhatabı olmaktan çıktı. Konu artık vatandaş ile devlet arasında. Proje ihaleye çıktığında ben sizlerle tekrar bir araya geleceğim. Bütün iletişim kanallarımız açık. Bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz. Bu süreci hep beraber takip edeceğiz. İnşallah buraya daha küçük ölçekli, yerleşim yerlerinin en az seviyede etkileneceği bir baraj yapılacak. Böylelikle çevre de korunmuş olacak. Bu bir müjdedir, hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.