Filiz: Seçim iptalleri ilk defa yaşanmıyor – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: Seçim iptalleri ilk defa yaşanmıyor

Filiz: Seçim iptalleri ilk defa yaşanmıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mayıs 2019 Salı - 16:16Güncelleme: 7 Mayıs 2019 Salı - 16:16
Filiz: Seçim iptalleri ilk defa yaşanmıyor

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul ile ilgili kararını “Seçim iptalleri ilk defa yaşanmıyor” sözleriyle savundu.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi ve Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptaline ilişkin YSK kararının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul seçimlerine ilişkin baştan beri ileri sürülen iddiaların somut ve net olduğunu, AK Parti tarafından hukuken ortaya koyulan ve sunulan delillerin YSK tarafından dikkate alındığını ifade etti.

İtirazın en doğal ve en yasal hak olduğunu belirten Filiz, “Belgelere dayanan ve teyit edilmiş iddialarımız suç duyurusunda bulunacak kadar ciddiye alınmıştır, doğru ve yerinde görülmüştür. Sonuç ne olursa olsun seçimler, kanunlarımıza ve prosedüre göre gerçekleştirilmelidir. Bu kurallara uyulmaması halinde seçilmişlerin meşruiyeti hakkında soru işaretleri ortaya çıkacak, demokrasimizin temelleri zayıflatılmış olacaktır. Sandık kurulu üyelerinin neredeyse üçte birinin kanuna aykırı atanmış olmasını kimse masum bir hata olarak izah edemez. Seçim iptalleri Türkiye’de ve dünyada ilk defa yaşanmıyor” dedi.

YSK’nın mazbatayı birinden alıp bir diğerine vermediğini kaydeden Filiz, “Sanatçılarımız, sınırlarımızdaki askerlerimize moral desteği verince, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin ülkemiz için yaptıkları icraatları övünce saray yalakası olacak, Ekrem İmamoğlu’na destek verince ‘sanatçı konuşur’ diyeceksiniz. Dün ‘YSK benim güvendiğim tek kurumdur, tüm Türkiye’nin güvenini kazanmıştır’ diyeceksiniz, bugün yenileme kararı sonrası YSK’yı kınayıp ihanetle suçlayacaksınız. Bu nasıl bir iki yüzlülüktür?” ifadelerini kullandı.