Filiz: NATO küstahlığına özür yetmez – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: NATO küstahlığına özür yetmez

Filiz: NATO küstahlığına özür yetmez

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Kasım 2017 Salı - 16:36Güncelleme: 21 Kasım 2017 Salı - 16:36
Filiz: NATO küstahlığına özür yetmez

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; NATO tatbikatındaki skandalın sadece iki teknisyene indirgenemeyeceğini belirterek, yaşananları “küstahlık” olarak nitelendirdi ve özür dilemenin bunu ortadan kaldırmaya yetmeyeceğini belirtti

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, yaptığı açıklamada, Norveç’teki NATO tatbikatında düşman kuvvetleri arasına Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin yerleştirildiğini, tatbikat içerikli sosyal medya çevrimi içinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına sahte hesap açılarak karşıt kuvvet liderini destekleyici ifadelere yer verildiğini anımsatarak, “Bu olacak bir şey değil. Bunun arkasında kim vardır, çok iyi araştırılması lazım” ifadesini kullandı.

“NATO tatbikatında yapılan bu iki hareket hata olarak kabul edilemez ve özür dilemekle telafi edilemez. Bu densizliği yapan iki NATO görevlisinin işten el çektirilmesi de yeterli değildir. Bu iki kişi gibi onların üstü konumundaki NATO görevlileri ve bu tatbikatın sorumluları da soruşturulmalı kusuru, ihmali ve kastı olanlar da cezalandırılmalıdır. Yaptıkları bilgisizlik ve hatadan kaynaklanmış değildir. Kasti olarak yapılan bir terbiyesizliktir” diyen Filiz, sözlerine şunları ilave etti:

“Kasti olarak olmadığını iddia ediyorlar ise,müttefik ülkelerin güvenliğini sağlamaktan sorumlu NATO'nun, kendi tatbikatın güvenliğini sağlayamaması gibi bir tablo ile karşı karşıyayız. Eğer durum böyle ise NATO’nun güvenlik sistemini yeni baştan sıfırlaması gerekir.Bu bir son dakika skandalı ve tek bir subayın işi değildir. Tatbikatın planlama sürecinde bunun belirlenmiş olması lazım. Hayali düşman tablosu boş bırakılmış olsa bile en az 1-2 ay öncesinden bellidir. Ve bu senaryoda kullanılacak her unsur onay sürecinden geçer. Tatbikatın planlama safhalarının her birinde plan subayları üst kademelere onaylatarak senaryoyu şekillendirirler. Bu, birilerinin bilerek yaptığı bir olaydır. Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz.”