Filiz: En büyük müjde 2 ikramiye ile emeklilere – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: En büyük müjde 2 ikramiye...

Filiz: En büyük müjde 2 ikramiye ile emeklilere

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mayıs 2018 Salı - 16:17Güncelleme: 1 Mayıs 2018 Salı - 16:17
Filiz: En büyük müjde 2 ikramiye ile emeklilere

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, TBMM'ye sunulan “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı” ile en büyük müjdenin 2 ikramiye verilecek emeklilere olduğunu bildirdi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, geniş bir kesimini ilgilendiren konuları içeren düzenlemelerle ilgili “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı”nın TBMM sunulduğunu belirterek, “Kamu borçları yeniden yapılandırılıyor. Yeniden yapılandırılacak borçlar arasında vergi prim alacakları ve trafik cezaları da var. Ayrıca, üniversiteyi bırakan öğrencilere öğrenci affı, yaşlılık aylığına zam müjdesi de var. En büyük müjde ise emeklilere. Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi biner lira ikramiye alacak” dedi.

Devletin daima vatandaşın yanında olduğunu kaydeden Filiz, “Bunların seçim yatırımı olduğunu söyleyenler, iktidarlarımız boyunca verdiğimiz buna benzer yüzlerce müjdeyi, desteği görmezden geliyorlar. Aslında onlarda çok iyi biliyorlar, kendi ailelerinde ve çevrelerinde verdiğimiz bu müjdeyle rahatlayanlar, sevinenler, yüzü gülenler var. Ama “ Helal olsun devletimize, ne güzel düşünmüş, ne iyi yapmış diyecekleri yerde her daim tek bildikleri şeyi yapıyorlar. O da eleştirmek. Bizim için önemli olan vatandaşımızın süregelen bir sorunu çözülmüş mü, vatandaşımızın yüzü gülmüş, cebi rahatlamış mı? Bu önemli” ifadelerini kullandı.

“YAŞLI AYLIĞI 500 LİRA OLACAK”

Yasa tasarısında yaşlıları ilgilendiren maddenin de yer aldığını bildiren Filiz, “Yaşlılarımızla ilgili güzel bir haberimiz daha var. Yaşlılık aylığı diye bir şey var. 2022 sayılı kanuna göre ödenen bir aylık. Bu üç ayda bir ödeniyor ve her ay için şu an 266 lira. Bunu emekliliği olmayan, kimsesi olmayan, hiçbir geliri olmayan kadın erkek fark etmez 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız alıyor. 600 bin civarında bu haktan bu yaşlılık aylığından yararlanan vatandaşlarımız var. Bunların 266 lira olan aylığı 500 liraya çıkarılıyor. Üç ayda bir 1500 lira para almış olacaklar” diye konuştu.