1 milyarlık KDV alacağı 3 ayda ödenecek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. 1 milyarlık KDV alacağı 3 ayda...

1 milyarlık KDV alacağı 3 ayda ödenecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mart 2018 Perşembe - 13:26Güncelleme: 1 Mart 2018 Perşembe - 13:26
1 milyarlık KDV alacağı 3 ayda ödenecek

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli’nin 1 milyar 121 milyon 619 bin lira olan 2017 KDV iadesi alacağının 3 ay içerisinde ödeneceğini, yapılacak yasal düzenlemenin KDV alacağı ödenmezsi 3 aydan sonra faiz işletileceğini bildirdi.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, KDV ve bazı kanunlarda düzenleme yapan tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildiğini, bu tasarı yasalaştığı takdirde küçük esnafa da hasılat hesaplı KDV sistemi getirileceğini, esnafın satış hasılatı üzerinden makul bir KDV hesaplayacağını, bunun dışındaki teferruatlarla uğraşmayacağını, küçük esnafın KDV’sini beyan ettikten 2 ay sonra ödeyeceğini, İhracatçıların ihracat ettikleri maldan alacakları KDV miktarı genişletileceğini belirtti.

Söz konusu tasarıyla KDV indirimi kapsamının genişleyeceğini kaydeden Filiz, “Teknoparklarda bulunan şirketlerin istisna kapsamındaki işlemleri nedeniyle yüklenilen vergilerin indirimine imkan tanınmak suretiyle, işletmeler üzerinde bu işlemlerden kaynaklanan vergi yükünün kaldırılması amaçlanmaktadır. Serbest bölgelere verilen hizmetler nedeniyle yüklenilen vergilerin indirimine imkan sağlanmaktadır. Ayrıca restorasyon işleri kapsamındaki mimarlık hizmetleri nedeniyle yüklenilen vergilerin indirimine de imkan verilmektedir. Tasarıyla KDV indirim hakkına ilişkin kolaylıklar getirilmektedir. KDV indirim hakkının vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılını takip eden yıl sonuna kadar kullanılabilmesine imkan sağlanmaktadır. Değersiz hale gelen alacaklara ilişkin teslim ve hizmet nedeniyle hesaplanmış olan katma değer vergisinin indirim konusu yapılabilmesine izin verilmektedir. Zayi olan amortismana tabi iktisadi kıymetlere ilişkin yüklenilen katma değer vergisinin indirimine imkan sağlanmaktadır. İkinci elde KDV matrahı yeniden tanımlandı.kinci el araç veya taşınmaz ticareti yapanların, mükellef olmayanlardan aldıkları ve vasfında önemli bir değişiklik yapmadan sattıkları araç veya taşınmazların tesliminde KDV matrahının, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar olarak belirlenmektedir” dedi.

“ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KALKACAK”

Asgari ücretten vergi kesintisinin kaldırılması konusuna da değinen Filiz, “Asgari ücret yılın başında da sonunda da aynı olacak. Vergi diliminden mağdur olunmayacak. İlave istihdam sağlayan işletmelere yıl boyunca damga vergisi, gelir vergisi desteği sağlanacak. 'Bir senden bir benden' programını da hayata geçiriliyor, bunun yanın da yapılan projelerle kadınlarımızın da iş hayatına daha çok katılmaları da teşvik edilecek” diye konuştu.