AK Parti’nin 19 ilçedeki belediye başkan adayları açıklandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. AK Parti’nin 19 ilçedeki belediye başkan...

AK Parti’nin 19 ilçedeki belediye başkan adayları açıklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ocak 2019 Pazar - 14:43Güncelleme: 6 Ocak 2019 Pazar - 17:25
AK Parti’nin 19 ilçedeki belediye başkan adayları açıklandı

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde 19 ilçede yarışa katılacağı adaylar açıklandı. İki ilçe ittifak kapsamında MHP’ye bırakıldı.

AK Parti’de yanıtı merakla beklenen “19 ilçede başkan adayları kim olacak?” sorusu bugün Büyükşehir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla buldu. Aday tanıtım toplantıına AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Grup Başkanvekili Cihat Özkan, milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, belediye başkanları, ilçe başkanları ve kalabalık partili topluğu katıldı.

 

FİLİZ: GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli’yi hep ileriye taşıyacaklarını söyleyerek, “AK Parti yerel yönetimlerde milletin gönlünde yer etmiş bir kadro tarafından kurulmuştur. Gönül belediyeciliğini ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkıyoruz. Gönül belediyeciliğinde; tevazu, saydamlık, kalite, verimlilik, lüks ve şatafattan uzak durmak var, maneviyat var” dedi.

 

ZOLAN: HIZ KESMEDEN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin beş yıl önce büyükşehir olmasıyla bir hayalin gerçekleştiğini ifade ederk, “Denizli için hizmet yürüyüşümüz 2004 yılında Nihat Zeybekci ile başladı. Yanında hizmet eri olarak yanında yer aldım. 2011 yılında bayrağı kendisinden devraldıktan sonra aynı ruh ve heyecanla çalışmaya devam ettik. Kaybedilen zamanı hep birlikte çalışarak telafi ettik. Artık Denizli parmakla gösterilen şehirdir. İstiyoruz ki, dünya şehri denildiğinde o listede Denizli’de olsun. Bunu da hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

 

KURTULMUŞ, ADAYLARDAN TEVAZU İSTEDİ

AK Parti Gelen Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, yerel seçimin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bakımından önem taşıdığını, 31 Mart’ta hangi yolda ilerleneceğinin belirleceği bir seçim yapılacağını istedi. Kurtulmuş, adaylardan herkese eşit yaklaşmalarını isteyerek, “Tevazu içinde olacağız, samimi olacağız. Belediye Başkanlığı, şehrin teslim edildiği insandır. Bu emanete hiçbir şekilde zarar getirmeyeceğiz. Gayret, samimiyet, tevazu olmazsa başarı olmaz. Artık hizmet belediyeciliği gönül belediyeciliğiye bir adım ileriye götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

ADAY ADAYI OLMADI, ADAY GÖSTERİLDİ

AK Parti’de ilk sürpriz Pamukkale’de oldu. Hüseyin Gürlesin aday gösterilmezken, aday adaylığı başvurusu yapmayan Avni Örki aday gösterildi. Pamukkale Belediye Başkanlığı için Hasan Oymak, Mehmet Teke, Abdullah Kılbıyık, Arif Özen ve Fevzi Özdemir, aday adaylığı başvurusu yapan isimlerdi.

İŞTE 19 İLÇENİN BAŞKAN ADAYLARI

Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmeleri ve yerel seçime yönelik mesajlarının ardından 19 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte o isimler: