Tin: Üniversite öğrencileri günlük 67 TL ücretle istihdam edilecek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Tin: Üniversite öğrencileri günlük 67 TL...

Tin: Üniversite öğrencileri günlük 67 TL ücretle istihdam edilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Haziran 2019 Salı - 10:48Güncelleme: 25 Haziran 2019 Salı - 10:48
Tin: Üniversite öğrencileri günlük 67 TL ücretle istihdam edilecek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sosyal Çalışma Programı kapsamında Türkiye genelinde 5 yılda 500 bin öğrenci istihdam edileceğini, günlük 67 lira ücret ödeneceğini bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, üniversite öğrencilerine yönelik yapılan yeni düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, proje kapsamında hayata geçen bu uygulama ile 3 aylık yaz dönemi boyunca üniversite öğrencilerine asgari ücretle çalışabilme hakkı tanındığını ifade etti. Projenin ana gayesinin üniversiteli gençlerin deneyim ve tecrübe kazanması olduğuna dikkat çeken Tin, üniversiteli gençlerin hem deneyim hem günlük 67 lira kazanacağını, proje kapsamında da 5 yılda Türkiye genelinde 500 bin öğrenci istihdam edileceğini belirtti.

UYGULAMA BU YAZ BAŞLIYOR

Sosyal çalışma programının ilk ayağının bu yaz döneminde başlayacağını belirten Tin, “Türkiye genelinde uygulanacak olan bu projede Denizli de yer alacak. Üniversitede öğrenim gören ön lisans (2 yıllık) ve lisans (4 yıllık) öğrencileri programa katılabilecek. Öğrencilerin programa katılabilmeleri için 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekecek. Ancak açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu programa katılamayacaklar. Yine bununla birlikte programın uygulandığı süre içinde dersleri devam eden, zorunlu staj yapan veya bir işte çalışan öğrenciler programdan yararlanamayacaklar. Öğrencilerin çalışma süreleri 3 ay ile sınırlı olacak’ dedi.

KURA YÖNTEMİYLE BELİRLENECEK

İl sınırı olmaksızın 3 programa kadar şartları tutan tüm öğrencilerin bu programa müracaat edebileceğini anlatan Tin, “Programa İŞKUR’un ‘esube.iskur.gov.tr’ adresinden başvurulabilecek. Program kapsamında çalıştırılacak olanlar müracaat edenlerin tercih sırasına bakılmaksızın yapılacak kura yöntemi ile belirlenecek. Bu arada Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs veya kredi kullananların burslarında ve kredilerinde herhangi bir kesinti yapılmayacak. Bu program kapsamında çalışan gençler, çalıştıkları günlerde emekliliğe sayılacak şekilde uzun vadeli sigortalı gösterilecekler” açıklamasını yaptı.

DENİZLİ’DE 266 KİŞİYE İSTİHDAM

Program kapsamında Denizli’de 266 gencin bu yaz döneminde istihdam edileceğini belirten Tin, “Denizli'de çalışacak olan genç kardeşlerimizin çalışma alanları belirlendi. Gençlerimiz kültürel mirasın korunması, kamu kurumlarında alanlarıyla ilgili bölümlerde hizmet süreçlerine katkıda bulunmaları ve hizmetlerin aksamadan yürütülmesine imkân tanınması gibi amaçlarla istihdam edilecekler. Buna göre; Denizli'de yaklaşık 11 kamu kuruluşunda istihdam sağlanacak” diye konuştu.