AK Parti’de kongreler dönemine girildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. AK Parti’de kongreler dönemine girildi

AK Parti’de kongreler dönemine girildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Kasım 2019 Çarşamba - 16:52Güncelleme: 13 Kasım 2019 Çarşamba - 16:53
AK Parti’de kongreler dönemine girildi

AK Parti, Denizli’de kongreler sürecine girdi. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, delege seçimleri öncesinde ilçe ziyaretleri gerçekleştirerek, delege seçimlerinde liyakatın dikkate alınmasını istedi.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Teşkilat Başkan Yardımcısı Nihat Öztürk ile birlikte, AK Parti ilçe teşkilatlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri, kadın, gençlik kolları ve mahalle başkanları, önceki dönem ilçe başkanları, belediye başkanları ve meclis üyeleriyle bir araya gelerek kongre sürecini değerlendirdi.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ilçe kongreleriyle ilgili bilgi veren İl Başkanı Necip Filiz, ilçelerdeki toplantılarda 7. olağan kongre sürecini, bu süreçte ve delege seçimlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini ele aldıklarını söyledi.

“LİYAKAT ARANACAK”

Delege seçimlerinde titiz bir çalışma yürütüleceğini kaydeden Filiz, “Delegelerde liyakat esas alınacak, halkta karşılığı olmayanlar seçilmeyecek. Yine bu kurallar ilçe başkanlarının seçiminde de dikkate alınacak. Hatır, gönül için, onun oğlu, bunun tanıdığı diye seçimlerimizi yapmayacağız. Seçimden seçime parti kapısından giren, toplantılara katılmayanları değil, bu görevleri en iyi şekilde yapabilecek, vatandaşımızla iyi diyalog kuran, davamıza gönül vermiş, canla başla fedakarca çalışmış, davamız için koşturan arkadaşlarımızla bu yola çıkacağız ve ilerleyeceğiz. Şayet bunu temin edemezsek işimizi eksik yapıyoruz demektir. Bizim yapacağımız çok şey var. Bunun için de fitneyle, fesatla uğraşmaktansa hayra tevessül ederek işlerimizi yapmalıyız” dedi.

24 Haziran ve 31 Mart seçim sonuçlarını da göz önünde bulundurarak en doğru adımları atmakta kararlı olduklarını belirten Filiz, “Kongrelerimizde bu kararlılığımızın somut tezahürlerini ortaya koyacağız. AK Parti’yi temsil etmek demek, millete hizmetkâr olmak demektir. Bunun yerine, AK Parti’nin kendisine sağladığı gücü millete tepeden bakmak, milleti hiçe saymak, sadece şahsi çıkarlarını korumak için kullanan zihniyetin partimizin çatısı altında yeri yoktur” diye konuştu.