Bakanlar Kurulu kararıyla o borçlar 1 yıl ertelendi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Bakanlar Kurulu kararıyla o borçlar 1...

Bakanlar Kurulu kararıyla o borçlar 1 yıl ertelendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Kasım 2017 Çarşamba - 14:04Güncelleme: 29 Kasım 2017 Çarşamba - 14:04
Bakanlar Kurulu kararıyla o borçlar 1 yıl ertelendi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının 1 yıl ertelendiğini bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 2017 yılı içinde çeşitli afetlere maruz kalan ve zarara uğrayan üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla 1 yıl ertelendiğini açıkladı. Tin, üreticilerin yaşanan afetler nedeniyle ekonomik anlamda bir daralma yaşadığını, hükümetin bir kolaylık olması ve rahat bir nefes almalarını sağlaması için Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarını 1 yıl erteleme kararı aldığını belirtti.

KARAR YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyleyen Tin, “1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri arasında yaşanan afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 zarar gören üreticilerin, banka ve Tarım Kredi Kooperatifi tarafından kullandırılan vadesi, taksit vadesi veya hesap devresi henüz gelmemiş olan ve bir yıl içinde dolacak, tarımsal kredi borçları vade tarihleri, taksit vadeleri veya hesap devrelerinden itibaren bir yıl süreyle ertelenmesine karar verildi. Borçlara faiz tahakkuk ettirilmeyecek” dedi.

“DENİZLİ’DE 172 BİN 250 DEKARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ”

Denizli’de 2017 yılı içinde neredeyse tüm ilçelerde çeşitli afetler nedeniyle zarara uğrayan üreticilerin olduğunu kaydeden Tin, “2017 yılı içinde yaşanan dolu, sel, aşırı yağış, ve benzeri afetler nedeniyle Acıpayam, Baklan, Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerimizin toplam 226 mahallesinde 9 bin 858 çiftçimiz 172 bin 250 dekar alanı zarara uğradı. İlimizde ürünleri çeşitli afetler nedeniyle zarara uğrayan ve hasar tespitleri yapılan üreticilerimizin borçları bu kapsamda 1 yıl ertelenecek” diye konuştu.