AK Parti’den Honaz ve Babadağ seçimleri açıklaması – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. AK Parti’den Honaz ve Babadağ seçimleri...

AK Parti’den Honaz ve Babadağ seçimleri açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2019 Pazar - 19:08Güncelleme: 7 Nisan 2019 Pazar - 19:08
AK Parti’den Honaz ve Babadağ seçimleri açıklaması

AK Parti’nin Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fatih Durmaz, Honaz ve Babadağ seçim sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Durmaz,Honaz Belediye Başkanlığı seçimine yaptıkları itiraz ve oyların yeniden sayılmasıyla farkın bire indiğini anımsatarak, “Honaz ile ilgili İlçe ve İl Seçim kurullarına yapmış olduğumuz itirazlar neticesinde oy farkı 1 e inmiştir. Babadağ da ise 17 oy olan fark 15 'e düşmüştür. Sonucun birbirine cok yakın olması karşısında bu durum itirazlarımızda haklı olduğumuzu gösterir en büyük delildir. Honaz seçimi ile ilgili yasal hakkımızı kullanarak Yüksek Seçim Kurulu’na itirazlarımızı bildirdik. Ayrıca Babadağ ilçemiz ile ilgili olarak yine yasal süreç devam etmektedir. Baklan ilçemize yönelik İlçe ve İl Seçim kurullarına diğer siyasi parti tarafindan yapılan itiraz da reddedilmiştir” açıklamasını yaptı.

Sonucun henüz kesinleşmediğini kaydeden Durmaz, “Tüm yasal prosedür, Denizli İl Seçim İşleri Başkanlığı ve genel merkez nezdinde uzman avukatlar tarafindan titizlikle incelenmekte ve takip edilmektedir” ifadelerini kullandı