Tin: Sağlıkta şiddetin affı yok – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Tin: Sağlıkta şiddetin affı yok

Tin: Sağlıkta şiddetin affı yok

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Nisan 2020 Çarşamba - 23:25Güncelleme: 15 Nisan 2020 Çarşamba - 23:26
Tin: Sağlıkta şiddetin affı yok

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, fedakarca çalışan sağlık personeline kimsenin el uzatamayacağını, sağlıkta yaşanan şiddetin kesinlikle cezasız kalmayacağını, sağlıkta şiddetin affı olmayacağını belirtti.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili düzenlemenin TBMM kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde coronavirüs salgınıyla amansız bir savaş veren ve vatandaşlarımızın şifa eli olan sağlıkçılarımıza uzanan her olumsuz elin ve her uygunsuz dilin milletimiz tarafından karşılık bulacağı unutulmamalıdır. Bizler de bu anlamda üzerimize düşen ne ise yapmaktan geri durmadık, durmuyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Özellikle şifa elimiz olan hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet konusunda ne kadar hassas olduğumuzu bu düzenlemeyle açıkça ortaya koyduk. Sevginin, huzurun, paylaşma ve dayanışmanın açamayacağı hiçbir kapı ve aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Bizler böylesi insanlık dışı akıl almaz hadiselerin yaşanmasına fırsat tanımadık, tanımayacağız” dedi.

“CEZALAR ARTIRILDI”

Sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemenin ayrıntılarını paylaşan Tin; “Genel kurulda kabul ederek yasalaştırdığımız kanuna göre, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personeliyle yardımcı sağlık personeline karşı, görevleri sebebiyle işlenen, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında, ilgili kanunların hükümlerine göre tayin edilen cezaları yarı oranında artırdık. Bununla birlikte söz konusu suçlarda, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan hapis cezasının ertelenmesi hükmünü de kaldırdık. Şiddetin vuku bulduğu sağlık kuruluşunda, faile veya yakınına mağdurun verdiği hizmeti verebilecek başka sağlık personeli ve yardımcı sağlık personeli bulunması halinde, hizmetin, ilgili diğer personel tarafından verilmesini hükme bağladık. Burada temel gayemiz hem sağlıkçılarımızı korumak, hem de bahse konu suçlara karşı caydırıcılığın artırılmasını sağlamaktır” diye konuştu.