Filiz: İttifak koalisyon değil, seçmene deklarasyondur – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: İttifak koalisyon değil, seçmene deklarasyondur

Filiz: İttifak koalisyon değil, seçmene deklarasyondur

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mart 2018 Salı - 16:08Güncelleme: 13 Mart 2018 Salı - 16:09
Filiz: İttifak koalisyon değil, seçmene deklarasyondur

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, siyasi partiler arasında gerçekleşecek seçim ittifakının bir koalisyon olmayacağını, seçmene seçim öncesi yapılan deklarasyon anlamı taşıyacağını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, kamuoyunda "seçim ittifakı" olarak anılan Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un TBMM’de kabul edilmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Güçlü iktidar, güçlü Türkiye demek. Demokrasimiz, hukuk devletimiz daha da güçlenecek. Seçmenler partiler daha da yakınlaşacak. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun, Allah utandırmasın, bu yolda bizleri muvaffak eylesin” ifadelerini kullandı.

AK Parti-MHP ittifakına da değinen Filiz, “CHP'liler bazı yorumlarda ve yazılarda, ‘ittifak ve koalisyon aynı şey, AK Parti aslında milleti kandırdı, koalisyonlar olmayacak. Bal gibi koalisyonlar yapıyor" diyerek, güya akılları karıştırmaya çalışıyor. Burada çok temel fark öncelik ve sonralık. Koalisyon seçimden sonra çıkan tablonun dayattığı durum. İttifak seçmene yaptığı bir deklarasyon” dedi.

Seçim güvenliği ile ilgili yapılan eleştirileri anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Filiz, “Seçim güvenliğiyle ilgili uyum yasaları paketindeki maddelere bakıyoruz. Bunların daha çok PKK'nın ve onun uzantılarının seçim güvenliğini yok ettiği unsurlar dikkate alınarak hazırlandığını görüyoruz. Şimdi bakıyorum Cumhuriyet Halk Partisi adeta HDP'nin sözcülüğünü yapar gibi, HDP'nin söyleyeceği şeyleri söylüyor. Bunlar doğru şeyler değil. Seçim güvenliğinden bahsedilecekse trilyonlarca Hazine yardımı alıyorlar, kurdurun sisteminizi sandık sandık oylarınızı hesaplayın” diye konuştu.

Filiz, MHP ile oluşturdukları ittifakın 2019'a dönük olmadığını, 2023'e dönük hedefleri ortak tayin etmek için ortaya çıkan birliktelik olduğunu sözlerine ekledi.