Zolan: Akıllı otoparklar yapılacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Akıllı otoparklar yapılacak

Zolan: Akıllı otoparklar yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mart 2019 Cumartesi - 13:43Güncelleme: 23 Mart 2019 Cumartesi - 18:31
Zolan: Akıllı otoparklar yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni dönemde sekiz otopark yapımını planladıklarını, dünyanın kullandığı teknoloji ile Denizli’yi “akıllı otoparklar” ile buluşturacaklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın yeni dönem projeleri arasında kentin en önemli problemi olan otoparklar geniş bir şekilde yer aldı. Zolan, yeni dönemde de bu soruna hassasiyetle eğileceklerini ve Denizli’ye otopark kazandırmaya devam edeceklerini söyledi. 

8 KATLI OTOPARK YAPILACAK

Geçen yıl 15 Mayıs ve Çamlık katlı otoparklarını hizmete sunarak problemin çözümünü hızlandırdıklarını ifade eden Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı otoparkın yanında kamulaştırma çalışması tamamlanan sekiz yeni katlı otopark yapacağını kaydetti. Zolan, “En çok ihtiyaç olan yerlere sekiz katlı otopark yapacağız. Kamulaştırmada sona geldik. Şimdi sıra otoparkın yapılmasına geldi. Toplam 4 bin araç kapasiteli sekiz katlı otoparkı yeni dönemde Denizli’mize kazandıracağız” dedi.

TOPLAM 1.200 ARAÇ KAPASİTELİ AKILLI OTOPARKLAR

Dünyada hızla yaygınlaşan ve küçük alanlarda daha fazla aracın park edilmesini sağlayan akıllı otoparklar uygulamasını Denizli’ye taşıyacaklarını bildiren Başkan Osman Zolan, bin 200 araç kapasiteli olacak akıllı otoparklar yapılacağını ve tesisin akıllı şehir sistemine entegre edileceğini belirtti. Zolan “Dar ve küçük alanlarda daha fazla kapasite kullanımı noktasında; modern akıllı şehir sistemi kullanılarak bin 200 araçlık akıllı mekanik otoparklar yapacağız. İnşallah bu sistemi de yeni dönemde Denizlimize kazandıracağız” diye konuştu.