Zolan: Denizli’de kimse sahipsiz değil – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Denizli’de kimse sahipsiz değil

Zolan: Denizli’de kimse sahipsiz değil

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Aralık 2018 Pazartesi - 14:51Güncelleme: 3 Aralık 2018 Pazartesi - 14:51
Zolan: Denizli’de kimse sahipsiz değil

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engelli, yaşlı, bakıma ve sağlık hizmetine muhtaç vatandaşların yardımına koşan Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ile Sevgi Eli personeliyle bir araya geldi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ihtiyaç sahibi engelli, yaşlı, yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşın imdadına koşan Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli personeli ile bir araya geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen Kurumsal ve İş Güvenliği Riskleri Bilgilendirme Eğitimi'ne katılan Başkan Osman Zolan'a Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi Sorumlusu Şükran Atmaz ve Sevgi Eli Koordinatörü Selma Yıldız eşlik etti.

BİR UMUT IŞIĞI OLABİLMEK

Kendilerine yönlendirilen her bir vatandaşa ulaşmayı çalıştıklarını belirten Zolan, "Belki binlerce, milyonlarca dua aldık. İnsanlarımıza dokunarak onların mutlu olması adına çalışmalar yaptınız. Onlara sıkıntı yaratmak değil dertlerine derman olmak için bu işin başına geçtik. Aynı heyecan ve güzelliği sürdürerek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. Belediye olarak alt ve üst yapı çalışmaları yaptıklarını söyleyen Başkan Zolan, "Yol, kaldırım, altyapı, binalar yapıyoruz ama bu iş başka. Çaresiz durumdaki insanlara gidip bir nefes verebilmek, bir umut ışığı olabilmek, onlara dokunabilmek çok önemli. Mazeretimiz yok. Bunun hesabı hepimize sorulacak. Göreceğiz, bileceğiz. Gittiğimiz her yerde insanları en üst seviyede mutlu etme noktasında gayret sarf edeceğiz" dedi.

"ONLARI ANANIZ, BABANIZ, KARDEŞİNİZ BİLİN"

Sevgi Eli’nin yıllardır insanların yardımına koştuğunu anlatan Zolan, " Bu şehrin her şeyinden sorumluyuz. Bu şehirde bir kişi bile aç yatmamalı. Bir kişi aç yatıyorsa onun sorumlusu biziz. Kimse aç açıkta kalmasın, çaresiz kalmasın. Sonuçta bu dünya fani. Hepimiz bir gün son nefesimizi vereceğiz. İşte o son nefesi verirken insanlar mutlu gitmeli. Aç, acı içinde, yaralar içinde gitmemeli. Hele hele insan yüzü görmeden insanların mutlu bakışını dokunuşunu hissetmeden gitmemeli. 'Nereden geldim bu dünyaya, gelmez olaydım' dedirtmememiz lazım" dedi. Başkan Osman Zolan, "Ben hepinize bu hizmetlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Göreviniz çok kutsal. Göreviniz sayesinde belki sizlere çok güzel kapılar açılacaktır. Bu gerçekten size belki sınav niteliğinde verilen bir görevdir. Bunu o hassasiyetle yapın. Bunu iş olarak görmeyin. Bu, işin çok çok üzerinde olan bir hizmet. Gittiğiniz yerlere bizden selam götürün. Onları anneniz, babanız, kardeşiniz bilin" diye konuştu.

EVDE BAKIM VE SAĞLIK YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Zolan konuşmasında, 3 doktor, 39 sağlık personeli, 10 ambulans, 78 araç ve 224 personelin, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak 13 binden fazla vatandaşın kişisel bakımlarını, yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını karşıladığını açıkladı.