Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Nisan 2018 Pazartesi - 02:12Güncelleme: 23 Nisan 2018 Pazartesi - 02:12
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz

Bugün 23 Nisan, bir başka ifadeyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiği gün. 98 yıl önce yakılan meşalenin ışığında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tören ve etkinliklerle kutluyoruz.

Kentteki kutlamalar bu sabah saat 09.00’da valilik önündeki Atatürk Anıtı’na protokol tarafından çelenk konulması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ile başlayacak. Buradaki tören İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle sona erecek. Kutlamaların ikinci bölümü Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak.

Bu arada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Denizli protokolü kutlama mesajları yayımladı. İşte o mesajlar:

KARAHAN: 23 NİSAN MEYDAN OKUMADIR

Vali Hasan Karahan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, TBMM’nin açılışının 98. yıldönümünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir heyecanla kutladığımızı belirterek, şöyle dedi:

“23 Nisan 1920; necip milletimizin, bağımsızlığına kast eden bedhahlara karşı tarihin şahitliğinde meydan okuması ve Cumhuriyetimizin ilanı ile sonuçlanarak muhteşem zaferin müjdelendiği bir dönüm noktasıdır. TBMM'nin açıldığı bu özel günün aynı zamanda Atatürk tarafından sizlere bayram olarak armağan edilmesi çok büyük anlam taşımaktadır, Bu size duyulan güvenin en somut ifadesi olduğu gibi, varlığınızın bizler için ne kadar önemli olduğunun da göstergesidir. Sizler barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz. Bu mutlu gün vesilesiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum.”

ZOLAN: ŞANLI TARİHİMİZİ YARINLARIMIZA NAKŞETMELİYİZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mesajında ulusal egemenlik ateşinin yakıldığı 23 Nisan 1920'nin bir ulusun yükselişi olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli egemenliği gelecek nesillere armağan ettiği bugün, çocuklarımıza şanlı tarihimizi asla unutmamalarını ve bağımsızlık duygusunun asil karakterimiz olduğunu her fırsatta vurgulamalıyız. Geçmişimizden bugüne bu kutsal topraklar için canını ortaya koyan şehitlerimizi ve şanlı tarihimizi yarınlarımıza nakşetmeliyiz. Çocuklarımıza sunduğumuz her türlü imkanın, geleceğimize yapılan birer yatırım olduğundan bilinçle hareket ederek, onların yarını kucaklayabilmeleri adına üzerimize düşen her türlü vazifeyi gerçekleştirme sorumluluğumuz vardır. İnşallah çocuklarımızda kendilerine sunulan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirip, şanlı tarihimizden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır.”

TİN: BAYRAMLA TAÇLANAN TARİHİ VE ÖZEL BİR GÜN
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yayımladı mesajda “23 Nisan 1920 tarihi milli iradeye musallat olan güçlerin bertaraf edildiği, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakma mücadelesinin bayramla taçlandığı tarihi ve özel bir gündür” diyerek, şunları kaydetti:

“Hâkimiyetin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu tarihi günün 98’inci yıldönümündeyiz. Bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98’inci yılını ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bugün milletimizin gurur günüdür. Her dönemde sayısız saldırılara maruz kalan ve ihanet çeteleriyle mücadele eden ülkemiz, bekasını muhafaza için milletimizin destansı mücadelelerine sahne olmuştur. İstiklalimizi her ne pahasına olursa olsun istikbale taşıma konusunda kararlıyız. Millet olarak bir ve beraber ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde kardeşçe yaşamaya ve güçlü Türkiye’yi inşa etmeye hep birlikte devam edeceğiz.”

BAĞ: MECLİS BAĞIMSIZLIĞA SAHİP ÇIKMIŞTIR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı. Bağ, mesayında “23 Nisan 1920’de gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, kuşkusuz tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisidir. O dönemde toprakları işgale uğramış, esarete mahkûm edilmek istenen ve yokluklar içerisinde var olmaya çalışan bir milletin milli iradesinin dayanağı olan ilk meclisimiz, ‘hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla çıktığı yolda, ecdadımızın birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır.
Barış ve kardeşlik gibi önemli değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak paydada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, barış içerisinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerimizden biridir” ifadelerini kullandı

İLHAN: BAĞIMSIZLIK HİÇBİR KİŞİ YA DA ZÜMRENİN ELİNE BIRAKILAMAZ

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, “Atatürk'ün 98 yıl önce çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diyerek, şöyle devam etti:

“Dileğimiz, tüm çocuklarımızın 23 Nisan günü renkli bir ilkbahar sabahına uyanması; bayramın neşe ve coşkusunun tadını çıkarmasıdır. Ancak bazıları, bu mutlu günden haberi dahi olmadan; dünyanın dört bir yanında ağır endüstrilerde çalışmak, küçücük yaşta gelin olmak veya satılmak; savaşla, açlıkla, istismarla ömürlerinin geri kalanında taşıyamayacakları ahlaksız yükler altında kalmak, terör kamplarında beyinleri yıkanarak canlı kalkan-bomba olmak ve medya kartellerinin dünyayı aldatan manipülasyonlarında figüran olarak kullanılmak zorunda bırakılmaktadır. 23 Nisan aynı zamanda 'Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğu' gerçeğidir. Atalarımızın kanla, acıyla, zulümle mücadele ederek sömürgecilere karşı kazandığı bağımsızlık, hiçbir kişi ya da zümrenin eline bırakılamaz. Gazi meclisin badireli yollarda elde ettiği kazanımlar, toplumu kul olmaktan birey olmaya geçiren irade, ulus devletin ve çağdaş demokrasinin yolunu açmıştır. Onu yüceltmek ve yükseltmek her bireyin görevidir.”

FİLİZ: MECLİS GELECEĞİMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Filiz mesajında, “Milli iradenin tecelli ettiği, kuruluşunun 98. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ise pırıl pırıl çocuklarımızdır. Aziz milletimiz tarafından liyakat takdir edilerek ehil, güvenilir, kudretli ve kararlı ellere teslim edilmiş bir TBMM, Türkiye Cumhuriyeti’ni lider ülke yapabilecek tek kudrettir. Ne mutlu ki bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan Cumhuriyet'imizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizin ve onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan yüce meclisimizindir. Milli iradenin tecelligâhı olan TBMM, sadece demokratik hayatın değil aynı zamanda millet olarak topyekûn kararlılık ve inançla verdiğimiz destansı İstiklal Mücadelesinin de karargâhı olmuştur” dedi.

GÜRLESİN: MİLLET EGEMENLİĞİNİN EN BARİZ GÖSTERGESİDİR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yayımladı mesajda, “Küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyacak olançocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diyerek, şunları kaydetti:

“23 Nisan Ulusal Egemenliğimizi kazanmamızın anıldığı bir gün olmasının yanı sıra, dünya çocukları için de özel bir gün olarak kabul edilmektedir. 23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır. Çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz yöneticilerin en önemli görevleri arasındadır. Bizler deçocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları amacıyla hem okullarımıza hem de öğrencilerimize destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz ve küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm dünya çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum.”

ERDOĞAN: 23 NİSAN’IN ÇOCUKLARA ARMAĞANI ÖNEMLİ MESAJDIR

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın çok yönlü düşünmelerini, iyi yetişmelerini, vatanını ve milletini seven çalışkan bireyler olmasını sağlamalıyız. DTO olarak, bu manada her türlü toplumsal katkıyı her fırsatta sağladık; sağlamaya da devam edeceğiz” diyen Erdoğan, sözlerine şunları ilave etti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te ise 23 Nisan'ların bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Yine bu tarihten 5 yıl sonra da, 23 Nisan 1929’da bayramı çocuklara armağan ederek, onlara verdiği değeri bir kez daha gözler önüne sermiştir. Türk Milleti'nin nice yokluk ve sıkıntı içinde yedi düvele karşı varoluş savaşı verdiği milli mücadelenin isimsiz kahramanları, analarının kınalı kuzuları on beşlikler olduğu hepimizin malumu. Onların boyundan ve yaşından büyük mücadelesi, nice nesillere aktarılacak eşsiz birer kahramanlık abidesi olarak tarih sahnesine dikilmiştir. Bu bayramın başta onlar yani Türk çocukları olmak üzere barışın ve masumiyetin timsali çocuklara armağan edilmiş olması manidardır, tüm dünyaya verilen çok önemli bir mesajdır.”

OĞUZ: SINIRLARIMIZIN ŞEHİT KANLARIYLA ÇİZİLDİĞİNİ UNUTMAMALIYIZ

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, milletçe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve coşkuyla kutlamanın heyecanını yaşadığımızı belirterek, çocuklara “Bu güzel vatanı ve Cumhuriyeti yok etmek için iç ve dış mihrakların hainliklerini sergiledikleri şu günler de çok çalışarak birbirimizle tek vücut, tek yumruk kenetlenme zamanıdır. Bağımsız egemen milli bir devlet yolunda sınırlarımızın Atalarımızın binlerce şehit kanlarıyla çizildiğini asla unutmayınız. Biliniz ki her şey sizin ve ülkemizin mutlu geleceği içindir. Sizi seviyor, size güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı yürekten kutlar, hepinizi sevgiyle kucaklar, gözlerinizden öper, başarılarınızın devamını dilerim” diye seslendi.