Sudan Heyeti, iş gezisi için Denizli’de – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Sudan Heyeti, iş gezisi için Denizli’de

Sudan Heyeti, iş gezisi için Denizli’de

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Kasım 2018 Perşembe - 21:48Güncelleme: 1 Kasım 2018 Perşembe - 22:14
Sudan Heyeti, iş gezisi için Denizli’de

Sudan Kuzey Kordofan Valisi Ahmed Mohamed Haroun, Sudan Ankara Büyükelçisi Yousif Ahmed Eltayeb Elkordofani ve beraberlerindeki heyet, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye geldi.

Sudan Heyeti’nin ilk durağı Denizli Valiliği oldu. Kuzey Kordofan Valisi Ahmed Mohamed Haroun ve Sudan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousif Ahmed Eltayeb Elkordofani ile beraberlerindeki heyet, Vali Hasan Karahan’ı ziyaret etti.

AK Parti Milletvekili Şahin Tin’nin katıldığı bu ziyarette, Sudan’ın Kuzey Kordofan Valisi Ahmed Mohamed Haroun, kardeş şehir Denizli’nin Türkiye’deki önemli turizm, ticaret ve sanayi şehirleri arasında yer aldığını, Denizli ile Sudan arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri artırmak istediklerini söyledi.

Vali Hasan Karahan ise, Haroun ve Elkordofani’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Denizli’nin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi. Karahan, ziyaretin anısına Haroun ve Elkordofani’ye Yatağan kılıcı hediye etti.

SUDAN HEYETİNDEN BAŞKAN OSMAN ZOLAN'A ZİYARET

Sudan Heyeti’nin bir sonraki durağı Denizli Büyükşehir Belediyesi oldu. Heyet, Başkan Osman Zolan’ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Kuzey Kordofan Valisi Haroun, kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Vali Haroun, “Burada sizinle olmaktan dolayı çok mutluyuz. Ülkelerimiz stratejik ortaklık anlaşmalarına imza attılar. Sudan ve Türkiye’deki şehirlerin kardeş şehir olmasını istiyoruz. Örnek proje iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirir. Şehriniz çok güzel, tarihi bir şehir. Bu sizin gelişmişliğinizi, gelişmeye devam edeceğinizi ve daha da ileriye gideceğinizi gösteriyor” dedi.

Sudan Büyükelçisi Elkordofani de ev sahipliği nedeniyle Başkan Osman Zolan'a teşekkür etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Zolan, “Bizi mutlu ettiniz. Bizim Sudan’a bakışımız kardeşe bakış şeklindedir ve her geçen gün ilişkilerimiz güçleniyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu ilişkiye çok önem veriyor. Değerli milletvekilimiz Şahin Tin, Sudan ile ilgili büyük gayret sarf etti. Bu işi heyecan ve şevkle yaptı. Belediyemiz adına karşılıklı iş birliği, tecrübe ve bilgi paylaşımı çok önemli olacaktır. Bu durumdan iki ülke ve şehirlerimiz kazançlı çıkacaktır " diye konuştu.

SUDAN HEYETİ İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Denizli Milletvekili Şahin Tin önderliğinde Denizli’ye gelen Sudan Heyeti, bu ziyaretlerin ardından Denizli Ticaret Borsası’nda tüccar, sanayici ve işadamları ile bir araya geldi. Sudan’ın ekonomik durumu, üretim çeşitliliği, ithalat ve ihracatından söz eden Kuzey Kordofan Valisi Ahmet Mohamed Haroun, Sudan ile Türkiye’nin ticari anlaşma imzaladığını, iki ülkenin ticaretinin gelişeceğini, karşılıklı yatırımların artacağını söyledi.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Denizlili işadamları Sudan’da yapılabilecek yatırımlar hakkında bilgi aldı. Haroun, Sudan’ı daha yakından tanımaları için işadamlarını ülkesine davet etti.