Sosyal medyada Denizli manipülasyonu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Sosyal medyada Denizli manipülasyonu

Sosyal medyada Denizli manipülasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2020 Pazartesi - 17:14Güncelleme: 6 Nisan 2020 Pazartesi - 17:15
Sosyal medyada Denizli manipülasyonu

Denizli ile ilgili sosyal medyada manipülasyon yapıldı. Eski bir haberin ekran görüntüsü alınarak, güncelmiş gibi “tüm mahallelerde karantina” diye paylaşım yapıldı. Bu paylaşımla ilgili yasal işlem başlatıldı.

Denizli Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Denizli’de acil durum ilan edildi” şeklinde bir haberin söz konusu olmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Montajlanarak sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntüde NTV ulusal kanalında yayımlanmış eski bir haberin üzerine ‘Denizli’de Acil Durum İlan Edildi’ başlıklı yazı ve Valimiz Hasan Karahan’ a ait olmayan ‘İlimizin tüm mahallelerine karantina getirildi, vatandaşlarımız sadece gıda ihtiyacı için dışarıya çıkacak ‘şeklinde açıklama paylaşıldığı görülmüştür.

İlimizde böyle bir durum söz konusu olmayıp, montajlanarak yayınlanan bu görüntüdeki yer alan açıklama da Valimiz Hasan Karahan’a ait değildir. Bu konu ile ilgili sosyal ağlar üzerinden Milletimizi yanıltmaya yönelik haber ya da paylaşım yapan kişiler hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.

Yazılı ve görsel medya, basın mensuplarımız ve halkımızın resmi makamlarımızın yapmış oldukları paylaşımları dikkate almaları, yetkili makamlar haricinde yapılan halkı yanlış yönlendirici nitelikteki açıklama, iddia ve paylaşımlara itibar etmemeleri hususu kamuoyuna önemle duyurulur.”