Sıfır atık için bilgilendirme toplantısı yapıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Sıfır atık için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Sıfır atık için bilgilendirme toplantısı yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Aralık 2019 Perşembe - 17:05Güncelleme: 12 Aralık 2019 Perşembe - 17:05
Sıfır atık için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2017 yılı başlatılan “Sıfır Atık Projesi”nin yaygınlaştırılması ve daha geniş kitlelere ulaşılması çalışmaları kapsamında iller bazında ilk defa gerçekleştirilen proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Hasan Karahan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Çevre Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Turhan Veli Akyol ve kamu kurum müdürleri, Tema Vakfı Denizli İl Temsilcisi Prof. Dr. Gürkan Semiz ve okul müdürleri katıldı..

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde başlatılan Sıfır Atık projesiyle sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir dünya bırakılması hedeflenmiştir. Atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz, gelişmiş ve daha yaşanılabilir bir Denizli bırakmak noktasında düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir eylem planı oluşturmak ve uygulamak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Vali Hasan Karahan ise,. Sıfır Atık Kampanyası’nın kararlı bir şekilde başladığını ifade ederek, “7 milyar insan tüketim çılgınlığına kapıldığı zaman dünyanın yaşanılamayacak bir hale geldiğini hepimiz gördük. Bunun için de şimdiden tedbir alıp, dünyanın bir patronu değil de onun bir parçası olduğumuz anlayışının artık kabullenilmesi gerekiyor. Bu anlayışla yaşamımıza yön vermemizin en insani tavır olacağını düşünüyorum. Denizli’de de bu gayretlerin netice vermesi bizleri çok mutlu ediyor. Birçok alanda olduğu gibi şehrimizin bu alanda da örnek olması, milli eğitimimizin bu konuda öncülük etmesi, öğretmen ve velilerimizin bu konuda büyük katkılar sunması bizlere bu başarıyı getiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha güzel, daha yaşanılır ve daha mutlu bir dünyada hep birlikte yaşamayı diliyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu..

Programın devamında Tema Vakfı Denizli İl Temsilcisi Prof.Dr. Gürkan Semiz “Sıfır Atık Projesi ve TEMA Vakfı çalışmaları hakkında sunum yaparak bilgilendirmelerde bulundu.

Sıfır Atık Projesi Tanıtım toplantısı bitiminde anaokulu öğrencilerinin atıkların geri dönüşümlerinden yaptıkları Türk Bayrağı Vali Karahan’a hediye edildi.