Protokolden Cumhuriyet Bayramı mesajları – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Protokolden Cumhuriyet Bayramı mesajları

Protokolden Cumhuriyet Bayramı mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ekim 2018 Pazartesi - 00:51Güncelleme: 29 Ekim 2018 Pazartesi - 00:49
Protokolden Cumhuriyet Bayramı mesajları

Cumhuriyetin 95’inci yılı kutlanırken, Denizli protokolü de yayımladıkları mesajlarla halkın bayramını kutladı.

Mesajlarda; Cumhuriyete, bağımsızlığa, aydınlığa, çağdaşlığa, egemenliğe vurgu yapıldı. İşte o mesajlar:

KARAHAN: CUMHURİYET ÖRNEK BİR BAŞARI VE ONUR TABLOSUDUR

Vali Hasan Karahan, Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun sembolü ve milletimizin tarihteki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz” diyerek, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet, tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış yüce milletimizin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur. Cumhuriyetimizin bize kazandırdıkları, modern bir devlete dönüşmesi ve bugünkü seviyeye ulaşması, tüm dünyanın örnek aldığı bir başarı ve onur tablosudur. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş bugün sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet konumundadır. Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bugün geldiğimiz noktadan, her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz, Cumhuriyetini ve milli egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir.”

KARACA: BAĞIMSIZ BİR DEVLETİN TEMELLERİNİN ANADOLU’DA ATILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nun İstanbul’da verilecek olmasını eleitirdiği mesajında, “Bağımsızlık ateşinin yakıldığı, aydınlanma devriminin başladığı günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsmak, yönetim şeklini değiştirmek, ülkeyi karanlığa sürüklemek ve muhafazakar bir toplumu inşa etmek isteyenlerin var olduğunu, zaman geçse de bu zavallı isteklerinden vazgeçmediklerini, kılık değiştirdiklerini, takiyyeyle insanımızı aldatmaya uğraştıklarını çok iyi biliyoruz” diyerek, şöyle dedi:

“Cumhuriyet rejiminden rahatsızlıklarını gizleyemeyenlerin halkımızın sınırlarını zorlamak, yeni bir gelecek inşa etmeye teşebbüs etmek, devlet gelenek ve işleyişini yok saymak gafletine düştüğü bugünlerde, haklı itirazımızı yüksek sesle haykırıyoruz. Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünü Başkent Ankara’da kutlamak yerine, İstanbul’da adını dahi koyamadıkları yeni havalimanı açılışıyla kutlamayı planlamak kendi varlıklarını, varoluşlarını borçlu oldukları Cumhuriyeti yok sayma gafletidir. Anadolu’nun topyekün kurtuluş mücadelesi verdiği, İstanbul’u düşmana teslim eden Osmanlı yöneticilerinin ise işgalcilerle işbirliği yaptığı, kaçarak ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı ve bağımsız bir devletin temellerinin Anadolu’da atıldığı unutulmamalıdır. Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nun Cumhuriyet tarihinde ilk kez Ankara’da değil İstanbul’da yapılacak olmasının gerekçesi, yeni havalimanı açılışı olamaz. Ankara, devletin ve kutlamaların merkezidir ve devletin sürekliliği açısından öyle olmaya devam etmelidir. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının merkezi İnşaat olamaz.”

ZOLAN: CUMHURİYETİMİZİN 95. YILINI KUTLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılında da ilk günkü heyecan ve coşkuyla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için canla başla çalışıyoruz" diyen Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Binlerce yıldır bu topraklarda ecdadımızın bizlere bıraktığı eserler içerisinde en kıymetlisi şüphesiz bu vatandır. Bu toprakların vatan olarak adlandırıldığı ilk günden itibaren bağımsızlığı için hiç düşünmeden canını veren bir milletin ferdi olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bizler de dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılında da ilk günkü heyecan ve coşkuyla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için canla başla çalışıyoruz. Bu vesilelerle başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarına, milli mücadelemizin kahramanlarına, bu kutsal vatanın bağımsızlığı uğruna kanını döken tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum."

BAĞ: CUMHURİYET, DEMOKRATİK BİR ÜLKENİN BOZULMAZ SİMGESİDİR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, Türk milletinin daima hür yaşadığını, esarete boyun eğmediğini, zorlu mücadelelerin üstesinden birlik olarak geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

“İstiklal ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan galip çıkan, kazandığı zaferle emsalsiz bir kahramanlık destanını tarihin altın sayfalarına yazdırmış Türk milleti, 29 Ekim 1923’te Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde kurmuştur. 95. yılını kutladığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet fazilettir, erdemdir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözünden hareketle Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak; daima bu bilinç ve gaye içinde, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz.”

İLHAN: 29 EKİM 1923 TÜRK MİLLETİNİN KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKMA TARİHİDİR

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal onuru 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladığımızı, onurlu bir yaşamı seçen Türk milletinin Cumhuriyetin kazanımlarını sonsuza kadar yaşatacağını, yücelteceğini ve yüzyıllar boyu bu gururla kutlamaya devam edeceğini dile getirerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim 1923 Türk Milleti'nin karanlıktan aydınlığa çıkma tarihidir. O gün milli egemenlik ve bağımsızlığımız, çağdaş bir hukuk devleti olmamız hayalden gerçeğe dönüşmüştür. Türk Ulusunun birlik ve beraberliğinin temeli Kurtuluş Savaşımıza, Türkiye Cumhuriyetinin Laik ve Demokratik yapısı Cumhuriyetimize dayanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün padişahlığı ve halifeliği kaldırarak yerine Ulus egemenliğine dayanan cumhuriyeti ilan etmesi ülkemiz demokratik sisteminin başlangıcı olmuştur. Sonrasında Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında ilerleyen ülkemiz, çağdaşlaşma, ekonomik, sosyal ve hukuksal açılardan önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer alanlarda elde edilen başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandırmayı da aynı kararlılıkla sürdürecektir. Çağdaş uygarlık hedefimize yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini oluşturan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı canı gönülden kutluyoruz.”

GÜRLESİN: TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET VAR OLACAK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Türk Milleti, birlik ve beraberlik içinde 95 yıldır dimdik ayakta durmaktadır. Cumhuriyetimizin 95 yılın gururuyla birlikte, Türk Milleti omuz omuza vererek tüm engelleri aşarak ilelebet varlığını sürdürecektir” diyerek, şöyle devam etti:

“Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük atılımlardan olan Cumhuriyet, Türk Milleti’nin verdiği onurlu, gururlu kurtuluş mücadelesinin bir zaferidir. Tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan, tek Devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet var olacaktır. Bizler, Türk vatandaşı olarak bugünlere geldiğimiz noktada geçmişi unutmayarak, daha da birlik ve beraberlik içerisinde dik duruşumuz ile bugüne kadar tüm iç ve dış mihraplara karşı mücadelelerimizi kazandık. Bundan sonra ki süreçlerde ülkemizin karşısına çıkacak, Türk Milleti’ni, Türk Devleti’ni yıldırmaya çalışan tüm engelleri aşacağız. Cumhuriyetin ilanıyla başlayan heyecanımız, coşkumuz halen aynı. Her 29 Ekim’de hürriyet, bağımsızlık coşkumuz daha da artarken, Türk Milleti olarak sevincimiz, kardeşliğimiz daha da güçleniyor. 95 yılın gururu ile bütün vatandaşlarımızın, sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor ve başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi geride kalan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 95. Yılı tüm milletimize kutlu olsun.”

FİLİZ: İSTİKLAL MÜCADELESİNİ ZAFERLE NETİCELENDİREN BİR MİLLETİZ

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı açıklamasında, Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıldönümünü gururla, heyecanla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunun yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Biz, Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Bu zafer nice şehitlerin kanı ve nice gazilerin şeref payı ile aydınlanmıştır. Aziz milletimiz, vatan ve mukaddesatını, istiklalini ve istikbalini korumak için; dünyada eşi benzeri görülmeyen örneğiyle vatanını yedi düvele karşı kahramanca düşman işgalinden kurtarmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti artık muasır medeniyetler seviyesi hedefine çok daha hızlı, sağlıklı ve istikrarla ilerlemektedir. AK Parti iktidarıyla Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemiz çok daha büyük mesafeler kat edecek, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha büyük başarılara imza atacak ve vatanımıza olan hizmet aşkımız artarak sürecektir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı şükranla anıyorum.”

ERDOĞAN. BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ CUMHURİYETLE TAÇLANDI

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin var oluş savaşını kazanıp küllerinden yeniden doğduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Vatanı uğruna kanlarını döken şehit ve gazilerimiz sayesinde yok olmaya yüz tutmuş bir millet, son anda küllerinden yeniden doğdu. Muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bilip, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atatürk'ün önderliğinde kenetlenen aziz milletimiz, tüm dünyanın ibretle izlediği Kurtuluşu Savaşı’nda kazandığı zaferi, diğer ülkelere Cumhuriyet gibi bir erdemle duyurdu. İnsanlık tarihine Türk milleti adına altın harflerle yazılan bağımsızlık mücadelemiz, Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırıldı. Ancak, daha sonra kayıtsız ve şartsız milletimizin iradesinde olan bağımsızlığına, darbe ya da tahakkümle, el koymak isteyenler çıktı. İçte ve dıştaki bu şer güçler, en son 15 Temmuz’da olduğu gibi, her seferinde bizzat milletin kendisinden gereken cevabı aldı. Kahraman ecdadımızın kurduğu ve onlarca yıl yaşattığı Cumhuriyeti, onlardan sonra gelenler de her türlü siyasi ve ekonomik hile, baskı ve zorlamaya rağmen ayakta tuttu. Kanı ve canı pahasına, inancının ve egemenliğinin nişanesi bildiği al bayrağı, vatanı ve Cumhuriyet’ine el sürdürmedi. Bizler de bir sivil toplum kuruluşu olarak, her zaman aynı bilinçle hareket ettik, milli sorumluluğumuzdan kaçmadık. Tüm gücümüzle, Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak için çaba sarf ettik, ediyoruz. Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi yarınlara daha güçlü taşıyabilmek için çalışmaya ve üretmeye, böylelikle insanımıza ve ekonomimize katkı sağlamaya devam ediyoruz.”

AKGÜN: CUMHURİYETİ YAŞATMAK ORTAK SORUMLULUĞUMUZDUR

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Cumhuriyetimize sahip çıkan yüce Türk milleti, tüm değerleri ile kendi kaderini tayin etme ve bağımsızlık hakkından asla vazgeçmeyeceğini ve bu idealde ilerleyeceğini, geçmişte olduğu gibi bu günde dünyaya bunu gösterecektir” ifadesini kullanarak, şöyle dedi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde Türk milletinin kenetlenmesiyle yürütülen, üstün gayret ve fedakârlıklarla dolu Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Bu önemli günde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve gözlerini kırpmadan kendilerini vatan için feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

AYDOĞAN: CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR

Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yaptığı açıklamada, Türk ulusunun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkeyi aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulmasının tarihin ender kaydettiği bir başarılardan olduğunu vurguladı. Aydoğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur. Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşımın adıdır. Atatürk’ün deyişiyle, Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Hedefini çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu aşmak biçiminde ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün başlattığı, demokrasiye geçişi de içeren yapısal dönüşüm sürecinin temeline lâiklik ilkesini yerleştirmiştir. Yurttaşlarımız, lâik rejim sayesinde inancını özgürce yaşamaktadır. Yüce Atatürk, ‘Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır’ sözüyle izlenmesi gereken yolu göstermiştir. Ancak bugün Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hala hazmedemeyenlerin olduğu açıktır. Bu bağlamda, bu yıl 29 Ekim Resepsiyonu'nun üçüncü havalimanı açılışı nedeniyle İstanbul'da yapılacağının açıklanması münferit değildir.”