Öğretmenler Günü kutlanıyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Öğretmenler Günü kutlanıyor

Öğretmenler Günü kutlanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2018 Cumartesi - 03:42Güncelleme: 24 Kasım 2018 Cumartesi - 03:42
Öğretmenler Günü kutlanıyor

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği gün… Bugün, “Bana çiçek getirin, dünyanın bütün çiçeklerini buraya getirin” diyen Şefik Sınığ gibi yüzbinlerce öğretmenlerimizin günü… Bugün, “Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum / En güzellerini saymadım çiçeklerin / Çocukları, öğrencilerimi istiyorum / Yalnız ve çileli hayatımın çiçeklerini” diyen Ceyhun Atuf Kansu gibi sorunlar yumağında eğitim-öğretim vermeye çalışan öğretmenlerimizin günü.

Kentteki Öğretmenler Günü kutlamaları bu sabah saat 10.00 Valilik yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayacak. Kutlamalara saat 10.30’dan itibaren Meerkezefendi Kültür Sarayı’nda devam edilecek.

Öte yandan, il protokolü de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısyla mesajlar yayınladı. İşte o mesajlar:

VALİ: EĞİTİM STRATEJİK BİR DEĞERDİR

Vali Hasan Karahan, Öğretmenler Günü mesajında, yatırımların en kıymetlisi ve gayretlerin en güzeli olan eğitimin çocuklarımıza değer katan en önemli unsur olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

“Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Öğretmenlik mesleği, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar emek, sabır, fedakârlık isteyen saygın bir meslektir. Herkesin üzerinde emeği olan ve gönlünde müstesna bir yer tutan Öğretmenler, bizleri yetiştirdikleri gibi en değerli varlıklarımız çocuklarımızı, gençlerimizi de yetiştirerek yarınlara hazırlamakta, ülkemizin geleceği yönünden önemli ve sorumluluğu ağır olan bir görevi yerine getirmekteler. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır olan öğretmenlik mesleğinin icra eden bütün öğretmenlerimize çocuklarımızın ve gençlerimizin modern, demokratik hukuk kurallarına, milli değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiği özveri ve emek için teşekkür ediyoruz.”

TİN: ÖĞRETMENLERİMİZ, MESULİYETİ AĞIR BİR VAZİFEYİ İCRA EDİYOR

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Öğretmenler Günü mesajında, “Öğretmenlerimiz mesuliyeti ağır bir vazifeyi icra ediyor. Ülkemizin yarınlarını engin fikirleri ve yetiştirdikleri nesillerle inşa edip aydınlatacaklar” diyerek, şöyle devam etti:

“Türkiye asırlar boyu istikbale yürümek için mazinin o aydınlık heyecanını kavramanın peşinde olmuştur. Millet olarak yitmediysek, yok olmadıysak, durmayıp duraksamadıysak, heyecanımızı her daim koruduysak bunu şüphesiz milli ve manevi değerlerimizi yaşatan akımları bize aşılayan muallimlerimiz sayesinde olmuştur. Öğretmenlerimizin emeği ve özverisi herhangi bir bedelle kıyaslanmayacak kadar büyüktür. Onlar için ne yapsak haktır ve az kalacaktır. Gönülleri imar eden, geleceğe yön veren, toplumun tüm kesimlerine ilke ve hedef çizen öğretmenlerimizin bu aziz milletimize aşıladığı ruhun vazgeçilmez gücümüz olduğu aşikârdır. Eğer ülke ve millet olarak 15 Temmuz gibi zor geceleri aydınlığa taşımayı başardıysak bunun altında yatan en temel unsur memleket sevdamızın, milli ve manevi ruhun gönüllere bir nakkaş gibi öğretmenlerimiz tarafından işlenmiş olmasından kaynaklanır. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da zaman zaman sancılı dönemler elbette yaşadık. Ancak bilinmelidir ki; insan ve hayat değiştikçe ve geliştikçe eğitim ve öğretim alanında şartlar neyi gerektiriyorsa yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

KARACA: ÖĞRETMENLER GEÇMİŞİN ÖĞRETİCİSİ, GELECEĞİN KURUCUSUDUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Öğretmenler Günü mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece vatanını düşman elinden kurtaran bir lider değil, aynı zamanda milletine yol gösteren bir Başöğretmen olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Aradan geçen 80 yıla rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğinde, tüm öğretmenlerimizle Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin gençlerini öğretmenlere emanet etmiştir. Atatürk’ün ‘Başöğretmen’liği kabul ettiği günü öğretmenlerimize ithaf etmesi öğretmenlerimizin ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Öğretmenler geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. ‘Fikri hür,vicdani hür, irfanı hür gençler’i yetiştirecek olan öğretmenlerdir. Bu kutsal görevin icracısı öğretmenlerimiz, toplumda en büyük saygıyı hakkeder. Atatürk der ki; ‘Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.’ Cumhuriyetin muhafızlarını yetiştirmekten vazgeçmeyen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu olsun.”

ZOLAN: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİ İLEREYE GÖTÜRECEK UMUTLARIMIZDIR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Öğretmenler Günü mesajında, Öğretmenliğin insanlığın var oluşundan bu yana en değerli ve saygın bir meslek olduğunu vurguladı. “Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller ülkemizi daha da ileriye götürecek yegane umutlarımızdır” diyen Zolan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Vatanına, bayrağına, devletine ve milletine bağlı nesiller yetiştirmek için bir ömür çalışan öğretmenlerimiz, aldıkları bu büyük sorumlulukları yerine getiren ilim neferleridir. Bizlere düşen en önemli görev ise öğretmenlerimize gereken saygı ve değeri vermektir. Öğretmenlik insanlığın var oluşundan bu yana tüm toplumlarda en değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller ise ülkemizi daha da ileriye götürecek yegane umutlarımızdır. Görevlerin en kutsalını yerine getiren, Denizlimizin ve güzel ülkemizin tüm kurumlarında mesleklerini ifa eden öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Bu vesilelerle başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şahadet şerbeti içmiş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum.”

BAĞ: ÜNİVERSİTELERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Öğretmenler Günü mesajında, 24 Kasım’ın milletin geleceği olan yeni nesilleri eğiten, yetiştiren öğretmenlerin ne kadar kutsal bir görev icra ettiklerinin herkes tarafından anlaşılması ve anımsanması adına önemli bir tarih olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllardan itibaren ülkemizin kalkınması için sanayi alanında yapılan yeniliklerin yanı sıra eğitim alanında da çalışmalar yapılmış, Köy Enstitüleri de bunların bir örneği olarak eğitim fakültelerinin temelini oluşturmuştur. Eğitim vermenin yanında yeni nesilleri hayata hazırlayan, aileden sonra örnek alınan öğretmenlerimiz; bu kutsal mesleği yerine getirirken yeni nesillerimizin vatanını ve milletini daima ileri taşıyan, ilim ve irfan sahibi, vizyonu geniş bireyler olarak yetişmesinde titiz ve meşakkatli bir çalışma sergilemektedir. Bu gün gelinen noktada; gelişip kalkınmada ve güçlenmede eğitim ve öğretimin yeri inkâr edilemez. Bir toplumun ortaya koyduğu eğitimin kalitesi diğer bir deyişle eğitim ve öğretim sektörüne verdiği değer onun aynı zamanda gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesi ile de alakalı olacaktır. Bu sebeple kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olmak hiç kuşku yok ki eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlar olmakla mümkün olacaktır. Bu nedenledir ki öğretmen yetiştiren bizler gibi tüm üniversitelere de büyük sorumluluklar düşmektedir.”

GÜRLESİN: ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ÖDEMEMİZ İMKANSIZDIR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Öğretmenler Günü mesajında “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için özveriyle görevlerini icra eden öğretmenlerimizin hakkını ödememiz imkânsızdır” dedi. Gürlesin’in mesajı şöyle:

“Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve saygıyla anıyorum. Ulu Önder’in bizlere gösterdiği hedefler doğrultusunda, Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde emeği asla yadsınamayacak öğretmenlerimiz, ülkemizin dört bir yanında fedakârca, cefakârca görevlerini yapmaktadırlar. Öğretmenlerimiz, vatan, millet, bayrak aşkıyla dolu gönülleriyle, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı gençlerimizi daha da aydınlık yarınlara ulaşmamız adına yetiştiriyorlar. En değerlilerimiz olan evlatlarımıza en iyiyi, doğruyu öğretmek adına görevlerini gönülden icra ediyorlar. Pamukkale Belediyesi olarak bizler, okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için, en iyi imkânları oluşturma gayret içindeyiz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Bu noktada da dün olduğu gibi bugünde yarında öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, okullarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu kutsal meslek uğruna şehit olan tüm öğretmenleri rahmet ve saygıyla yâd ediyor; bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorumi”

OĞUZ: ÖĞRETMENLİK MESLEKLERİN MESLEĞİDİR

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmenliğin “mesleklerin mesleği” olduğunu belirterek, “Tüm mesleklerin üzerinde olmakla beraber, diğer meslekleri tanımlayan, kurgulayan ve onların temel çerçevesini çizen bir konumdadır. Kanaatimce öğretmen, sadece bilgi yığınlarının aktarılması işini yapan bir aktarıcı değil, her şeyden önce önüne gelen genç dimağlara rehberlik eden ve bununla beraber hayatı yorumlayıp, yorumlatan kişidir. ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek bizlere bu vatanı emanet eden büyük Önderimiz, öğretmenlere büyük bir sorumluluk vermiştir. Elbette pek çok sorun ve sıkıntı yaşıyor olabiliriz, işler her zaman yolunda gitmiyor olabilir. Ancak, öğretmenlik bizzat zaten bunlarla ilişkili bir kavramdır. Dünyanın neresinde veya ne zaman olursa olsun öğretmenlik kolay bir meslek olmamıştır. Sabır, metanet, cesaret ve sağduyu mesleğimizin ana unsurlarıdır. Hemen her gün önümüze gelen yavrularımızı, canlarımızı, geleceğimizi yeniden sabırla, ilimle, irfanla inşa edecek bizleriz” dedi.

ERDOĞAN: ÖĞRETMENLERİMİZ REHBERİMİZDİR

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, “İlk öğrenimin temel taşı ailemizin büyüklerinden biri gibi, kişilik ve karakterimiz ile hayatımızın şekillenmesinde sorumluluk alan, bizi biz yapan değerlerin yerleşmesinde büyük emeği bulunan eğitimcilerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diyerek, şu ifadelere yer verdi:
“Öğretmenlerimiz, sosyal yaşama adım attığımız ilk günlerimizin yön vereni. ‘Hayat’ dediğimiz uzun koşudaki ilk idollerimizden biri ve rehberimiz. Bugün geldiğimiz noktada en çok katkısı olan birkaç önemli isimden biri olmanın ötesinde çocukluktan yetişkinliğe uzanan hayat hikayelerimizin kahramanı. Onların temel öğretileriyle çıktığımız bu uzun yolda bize gereken donanım, bilgi ve birikimin de kaynağı. Milletimizin sağlam, sağlıklı ve yetkin bireylerden oluşmasındaki çabalarından dolayı, onlara minnettarız. Üzerimizdeki haklarını ödemek, devletimiz ve insanlık için faydalı birer insan olmanın haricinde mümkün değil. Onlar için ne yapsak, her birine ne kadar teşekkür etsek az kalır. İlk öğrenimin temel taşı ailemizin büyüklerinden biri gibi, kişilik ve karakterimiz ile hayatımızın şekillenmesinde sorumluluk alan, bizi biz yapan değerlerin yerleşmesinde büyük emeği bulunan eğitimcilerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefi uğruna kendi çocukları gibi bildiği öğrencileri için gecesini gündüzüne katan eğitim camiamızın her bir neferine, milletimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Şükran duygularıyla yad ettiğimiz bu dünyadan gelip geçmiş eğitimcilerimizin de ruhları şad olsun.”

FİLİZ: ÖĞRETMENLERİMİZ KUTSAL BİR VAZİFEYİ İCRA EDİYOR

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Öğretmenler Günü mesajında, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde öğretmenlerin emeklerinin çok önemli payı olacağını vurguladı. Filiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye’sini, dahası geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra ediyorlar. Yüce yaradanımızın Peygamberimize 'oku' şeklindeki emri, 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum' diyen Hz. Ali’nin düsturu ilmin, okumanın ve okutmanın önemini yeterince açıklamaktadır. Bugün de milletçe, eğitime, öğretime, ilme, âlime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz. Şüphesiz ki milletleri yücelten, onları diğer milletlerden üstün hale getiren en önemli faktör eğitimdir. Bilimde, sanatta, kültürde ve ekonomide gelişmiş, ilerleyen toplumlar hep eğitim sorunlarını çözmüş olanlardır. Eğitim ordusu güçlü olmayan bir milletin, diğer alanlarda kalıcı başarılar kazanması, uygarlık yolunda ilerlemesi mümkün değildir. Geleceği aydınlık ve daha müreffeh bir Türkiye ancak kendisini daima yenileyen öğretmenlerimizin, en son ve yeni bilgilerle donatacağı çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde şekillenecektir. Başöğretmen Atatürk'ün söylediği gibi, milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır.”

BAŞER: ÖĞRETMENLERİMİZE ŞÜKRAN BORCU VAR

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer, yaptığı açıklamada, öğretmenlerin insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Milletimizin her ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. İlk emri ‘Oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve öğretmenlerin ayrı bir yeri, önemi bulunmaktadır. Bugün de milletçe, eğitime, öğretime, ilme, âlime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz. Ülkemizin kısa sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin fedakârca, cefakârca, özveriyle çalışan öğretmenlere ait olduğu da bir gerçektir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla; Anadolu'muzun her köşesinde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklarımızdaki bu aydınlık yüzlerin çoğalması temennisiyle, gerek Merkezefendi İlçemizde gerekse yurdumuzun dört bir yanında görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

AYDOĞAN: ATATÜRK EN ÖNEMLİ GÖREVİ ÖĞRETMENLERE VERDİ

Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Öğretmenler Günü açıklamasında, Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere verdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“O’nun; ‘Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır’ sözleri bunun en güzel örneğidir. Bugün ise Türkiye’de öğretmenlerin hak ettiği ilgi ve değeri gördüğünü, taleplerinin karşılandığını söylemek mümkün değildir. Muhalif ve örgütlü öğretmen devletin gözünde sakıncalı görülmekte; öğretmenin mesleki ve demokratik haklarını savunacağı örgütlenme hakkı engellenmekte; kendisini daha da yetiştirecek ve toplumda saygınlığını sürdürecek maddi olanaklardan yoksun bırakılmaktadır. Eğitimi bilimsel ve laik özünden koparmaya çalışan siyasi kadrolar, eğitimi çökertirken öğretmeni de ezmektedir. Öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları, AKP iktidarı döneminde ciddi şekilde gerilemiştir. Eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla Öğretim Birliği’ne vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmek istenmesi, okullarda yaşanan şiddetin artması, ihraçlar ve açığa almalar, sürgünler, sözleşmeli ve güvencesiz istihdam uygulamalarıyla öğretmenlerin yaşadığı sorunlar daha da derinleştirmiştir.”