MOSB Müteşebbis Heyeti’nde Büyükşehir de yer alacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. MOSB Müteşebbis Heyeti’nde Büyükşehir de yer...

MOSB Müteşebbis Heyeti’nde Büyükşehir de yer alacak

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 17 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:41Güncelleme: 17 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:42
MOSB Müteşebbis Heyeti’nde Büyükşehir de yer alacak

Denizli Makine Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Müteşebbis Heyeti’nde, Büyükşehir Belediyesi de yer alacak. Büyükşehir Meclisi, müteşebbis heyette yer almak üzere Başkan Osman Zolan’ı görevlendirdi.

Kuruluş çalışmaları devam eden Denizli Makine Organize Sanayi Bölgesi için mükeşebbis heyeti oluşturuluyor. Kurucu yönetimde Büyükşehir Belediyesi’nin de yer alması isteği üzerine konu dün yapılan meclis toplantısına geldi.

Konuyla ilgili meclise bilgi veren Başkan Osman Zolan, Denizli sanayisinde tekstil, kablo ve doğaltaş üretiminin öne çıktığını, ancak yeni sektörlerin de geliştiğini, bunlardan birisinin de makine imalatı olduğunu söyledi.

Bu alanda faaliyet gösteren firmaların dağınık bir durumda olduğunu ve bir yerde toplanmaları için çalışmalar yapıldığını belirten Zolan, “Kendi sanayicimizin makine ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, ihracat da yapılıyor. Gelişen bu sektörde faaliyet gösteren firmalarımızı bir arada toplayacak Makine Organize Sanayi Bölgesi için arazi belirlemesi yapıldı. Yeri Gürlek Mahallesi yakınlarında. Kuruluş çalışması aşamasında müteşebbis heyet gerekiyor. Büyükşehir Belediyemizin de bu heyette olması arzu edildi” dedi.

Meclis üyelerinin bilgilendirmesinin ardından yapılan oylamada, Büyükşehir Belediyesi’nin müteşebbis heyette yer alması ve temsilci olarak Başkan Osman Zolan’ın görevlendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

MOSB’un kurulacağı Gürlek’te yaklaşık 3 bin dönüm arazi tahsis edildi. 125 fabrikanın yer alması planlanan bölgede, alt yapı yatırımının ardından arsaların metrekare birim fiyatının 100 bin lira dolayında belirlenmesi bekleniyor.