Galericilerin şehir dışına taşınmasında yetki artık Büyükşehir Belediyesi’nde – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Galericilerin şehir dışına taşınmasında yetki artık...

Galericilerin şehir dışına taşınmasında yetki artık Büyükşehir Belediyesi’nde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Nisan 2018 Salı - 21:28Güncelleme: 17 Nisan 2018 Salı - 21:33
Galericilerin şehir dışına taşınmasında yetki artık Büyükşehir Belediyesi’nde

Denizli Büyükşehir Belediyesi, galericilerin şehir dışına taşınması konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun manevralarıyla askıda kalan taşınma işlemi, Büyükşehir Meclisi’nde alınan kararla yeni bir boyut kazandı. Kabul edilen yeni düzenlemeyle galericiler ile ilgili yetki 2 ilçe belediyesinden alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı oturumlarına devam edildi. Meclisin bugünkü oturumunda, encümen ve komisyon seçimleri yapıldı, faaliyet raporu, görüşüldü. Gündeme ek olarak alınan bir madde ise öne çıktı ve yıllardır konuşulan, ancak gerçekleşmeyen galericilerin şehir dışına taşınması konusu yeni bir boyut kazandı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığının taşınmayla ilgili yazısı, Ulaştırma Komisyonu’nda görüşülüp kararla ilgili hazırlanan raporun meclise sunulması yeni bir adımın atılmasının kapısını araladı.

GENELGEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Komisyon raporunda, İçişleri Bakanlığının ikinci el oto galerilerin büyükşehirler, iller ile nüfusu 100 binden fazla olan ilçelerde şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili genelgesine atıfta bulunularak, kent bütünlüğü ve hizmet kalitesinin de göz önünde bulundurulup, bu konuda yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmanın Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri arasında yer aldığı ifade edildi.

ZOLAN, TRAKTÖRCÜLERDEN ÖRNEK VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ikinci el oto galericilerinin şehir dışına çıkarılmasının trafik düzeninde görüntü kirliliğinin önüne geçilmesine kadar birçok konuda önem taşıdığını söyelerek, bu konuda oy birliğiyle kararar alan komisyona teşekkür etti. Zolan, benzer bir durumun daha öne traktör satışı yapan galericilerin taşınmasında yaşandığını, başlangıçta karşı çıkanların daha sonra kendilerine teşekkür ettiğini, bugün taşınmak istemeyen oto galericilerinin de aynı rahatlığı yaşayıp teşekkür edeceğini söyledi.

“ÖZEL SİTE DE VAR”
Taşınma konusunda taviz vermeyeceklerinin altını çizen Zolan, “Galericiler Sitesi yetersiz” şeklindeki mazeretlerin geçerliliği olmadığını belirterek, “Aynı bölgede özel bir girişimin sitesi var. Her 2 tesis galericiler için yeterli olacaktır” dedi.

Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi ve galericilerin taşınmasıyla ilgili yetki Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.