Demir: Mahkeme kadıya mülk değil – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Demir: Mahkeme kadıya mülk değil

Demir: Mahkeme kadıya mülk değil

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2019 Cuma - 12:09Güncelleme: 27 Eylül 2019 Cuma - 12:10
Demir: Mahkeme kadıya mülk değil

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile merkeze alınan İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, basın mensuplarına veda etti. Polisevi’ndeki buluşmada veda konuşması yapan Demir, “Mahkeme kadıya mülk değil” diyerek, kamu görevinde bu tür tasarrufların olabileceğini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli’deki son gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Polisevi’ndeki kahvaltıda bir veda konuşması yapan Demir, Denizli’de iki kez görev yapmaktan mutluluk duyduğunu, buradan güzel duygularla ayrıldığını belirtti.

Denizli’deki görev süresince basın mensuplarıyla ilk günden bugüne kadar aile havası içinde çalıştıklarını kaydeden Demir, “Mahkeme kadıya mülk değil, her şeyin bir sonu var. Ama önemli olan sonların güzel olması, giderken başınızın dik, alnınızın açık, gönlünüzün huzurlu olması önemli. Ege’nin incisi güzel bir şehirde iki defa görev yapmak her faniye nasip olmayacak bir nimet. Bunun idrakindeyiz” dedi.

17-25 Aralık travmasından sonra 2014’ün ocak ayında Denizli’ye atandığını anımsatan Demir, “17-25 Aralık ve 15 Temmuz travmaları özellikle altı çizilmesi gereken noktalardır. Günün birinde tarihi yazanlar, yaşananları, tabiri caizse kırmızı noktaları yazacaklar. Bazıları da bizimle beraber toprağın altına gidecek. Çünkü bizim meslekte bir ketumluk kültürü, sır saklamak kültürü vardır. Onun için bazı şeyle bizlerle beraber öbür tarafa gidecek. Bu bayrağın dalgalanmasında bir nebze payımız varsa bundan dolayı kendimizi bahtiyar sayarız” ifadelerini kullandı.

Bir yıllık görev sonrası Konya’ya atandığını, orada iki yıllık görevin sonrasında yeniden Denizli’ye atamasının yapıldığını anımsatan Demir, “İlk duyduğumda şaşkınlık oldu, çünkü böyle bir beklentim yoktu. İkinci gelişimizde de 3 yıl görev yaptık. Türkiye’nin içinden geçtiği konjonktür itibariyle önemli işleri sıradan yapılmış gibi ahenk içinde gerçekleştirdik. İlk günden itibaren ‘bu şehrin bugünü dünden, yarını da bugünden daha huzurlu olsun’ diye bir sloganımız vardı. Bunu Denizli’de görev yapan 2 bin 900 personelimizin cansiperane ve gayretli hizmetiyle yaptık” diye konuştu.